29 Aug 2016

Important General Awareness for IBPS PO/Clerk 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for IBPS PO 2016 Set-29:
Dear Readers, Here we have given the list of Important General Awareness Questions for Upcoming IBPS PO/Clerk 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.


1). Who is the winner of the 25th GD Birla Awards for Scientific Research for the year 2015?
a)   Sanjeev Galande
b)   Sanjay Mittal
c)   Rajesh Gopakumar
d)   Nibir Mandal
e)   None of these


2). Name the European country which recently voted to leave European Union?
a)   UK
b)   Austria
c)   Belgium
d)   Czech Republic
e)   Latvia


3). Noted lyricist Guda Anjaiah who died recently belongs to which state?
a)   Madhya Pradesh
b)   Andhra Pradesh
c)   Maharashtra
d)   Telangana
e)   Karnataka


4). Who is the winner of the Queen’s club tennis tournament for a record fifth time?
a)   Andy Murray
b)   Roger Federer
c)   Rafael Nadal
d)   Stan Wawrinka
e)   None of these


5). Who has been appointed as the new chief coach of the national cricket team of India?
a)   Rahul Dravid
b)   Saurav Ganguly
c)   VVS Laxman
d)   Anil Kumble
e)   None of these


6). The first annual meeting of the board of governors of the Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB) was held at ________.
a)   Beijing
b)   Shanghai
c)   Wuhan
d)   Hong Kong
e)   Harbin


7). What is the new deadline for the implementation of the Ujjwal Discom Assurance Yojana (UDAY)?
a)   1st May 2017
b)   31st May 2017
c)   31st March 2017
d)   1st March 2017
e)   31st August 2017


8). Name the Chinese city which has become ‘Sister City” with India’s Nagpur?
a)   Guangzhou
b)   Jinan
c)   Chengdu
d)   Nanjing
e)   Suzhou


9). Which of the following Indian Bank was recently named in the “Hall of Shame” list of 158 banking firms that have invested in companies making cluster bombs?
a)   SBI
b)   PNB
c)   Syndicate Bank
d)   Canara Bank
e)   City Union Bank


10). What is the India’s ranking in the world in the terms of FDI inflows as per the World Investment Report 2016 by the UNCTAD?
a)   8th
b)       10th
c)   12th
d)   14th
e)   16th  


    
Answers:
1)b   2)a   3)d   4)a   5)d   6)a   7)c   8)b   9)a   10)b



For more IBPS PO General awareness – Click here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">