23 Aug 2016

Important General Awareness/Banking Questions for IBPS PO/Clerk 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for IBPS PO 2016 Set-23:
Dear Readers, Here we have given the list of Important General Awareness Questions for Upcoming IBPS PO/Clerk 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.

1). Andy Murray defeated _____ in men’s singles final to win his second Wimbledon title and third Grandslam title.
a) Milos Raonic
b) Roger Federer
c) Novak Djokovic
d) Andre Agasi
e) Rafael Nadal


2). Timia Babos hails from which country?
a) USA
b) Hungary
c) Kazakhastan
d) France
e) Russia


3). Who is the new CMD of BPCL?
a) Sanjay Gupta
b) Arun Kushwaha
c) Anil Chaurasia
d) D Rajkumar
e) Mudit Mathur


4). According to the rating agency Crisil, for the current fiscal 2016-17, Indian economy will grow at-
a) 7.5%
b) 7.6%
c) 7.7%
d) 7.8%
e) 7.9%


5). Recently who was awarded with the 51th Jnanpith Award?
a) Raghuveer Chaudhry
b) Ashok Tondon
c) Vilas Thakur
d) Arvind Prajapati
e) Dinesh Gupta


6). Who is the first female Chief Justice of Nepal?
a) Bidhya Devi Bhandari
b) Manisha Koirala
c) Menuka
d) Sushila Karki
e) Karti Oli


7). According to the survey based on solid waste management practises by the Centre for Science and Environment (CSE), which city been chosen the cleanest cities in India?
a) Panaji
b) Alappuzha
c) Mysuru
d) Delhi
e) Lucknow


8). Which state government signed an MoU with Bangkok-based Asian Disaster Preparedness Centre (ADPC) to implement the Roadmap for Disaster Risk Reduction?
a) Odisha
b) Gujrat
c) Bihar
d) Tamil Nadu
e) Jharkhand


9). Puneeth Rajkumar is a famous-
a) Guitarist
b) Actor
c) Swimmer
d) Athelete
e) Singer


10). Football player Renato Sanches, belongs to which country?
a) Portugal
b) Argentina
c) Brazil
d) France
e) Germany


Answers:
1)a   2)b   3)d   4)e   5)a   6)d   7)b   8)c   9)b   10)a






For more IBPS PO General awareness – Click here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">