24 Aug 2016

Important General Awareness/Banking Questions for IBPS PO/Clerk 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for IBPS PO 2016 Set-24:
Dear Readers, Here we have given the list of Important General Awareness Questions for Upcoming IBPS PO/Clerk 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.


1). How many robots have danced together to set a World record in China?
a) 1000
b) 1002
c) 1005
d) 1007
e) 1010


2). World’s first Pizza ATM was launched in which country?
a) China
b) USA
c) Japan
d) Singapore
e) Brazil


3). Mission Bhagiratha is associated with ________
a) Urbanisation
b) Drinking Water
c) Rural Development
d) Education
e) Self Employment


4). Which state has launched ‘Baristha Bunakar Sahayata Yojana’?
a) Odisha
b) Maharashtra
c) Chhattisgarh
d) Jharkhand
e) Tamil nadu


5). Which state has recently got Indian Institute of Technology?
a) Tamil Nadu
b) Rajasthan
c) Karnataka
d) Uttar Pradesh
e) Maharashtra


6). Which state has signed agreement with IRCTC to provide hospitality and tourism services?
a) Meghalaya
b) Assam
c) Arunachal Pradesh
d) Manipur
e) None of these


7). Who has recently joined IDFC Bank board?
a) Anand Sinha
b) Vinod Rai
c) Kunal Sinha
d) Shashikant Verma
e) None of these


8). Irom Sharmila is social activist from which Indian state?
a) Kerala
b) Manipur
c) Meghalaya
d) Mizoram
e) None of these


9). Which state has launched “Quit India 2” moment?
a) Tamil Nadu
b) Andhra Pradesh
c) Maharashtra
d) Madhya Pradesh
e) Assam


10). Which company has acruired US machine learning startup Turi?
a) Microsoft
b) Amazon
c) Samsung
d) Google
e) Apple


Answers:

1)d   2)b   3)b   4)a   5)c   6)d   7)a   8)b   9)c   10)e



For more IBPS PO General awareness – Click here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">