27 Aug 2016

Important General Awareness/Banking Questions for IBPS PO/Clerk 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for IBPS PO 2016 Set-27:
Dear Readers, Here we have given the list of Important General Awareness Questions for Upcoming IBPS PO/Clerk 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.


1). India's first e-court has opened at a High Court of Judicature in which city?
a) Nainital
b) New Delhi
c) Hyderabad
d) Kolkata
e) Pune


2). How much amount released by Union Government for Atal Pension Yojana (APY) for 2015-16?
a) Rs 100 crore
b) Rs 500 crore
c) Rs 600 crore
d) Rs 700 crore
e) Rs 650 crore


3). Name India’s site that was listed in UNESCO’s world Heritage sites in transnational category in July 2016?
a) Elephanta Caves
b) Chhatrapati Shivaji Terminus
c) khangchendzonga National Park, Sikkim
d) Complexe du Capitole, Chandigarh
e) None of these


4). Name the live interactive programme launched by Delhi Chief Minister Arvind Kejriwal?
a) CallToAk
b) CallWithAk
c) TalkToAK
d) TalkWithAk
e) None of these


5). India’s boxing star Vijender Singh defeated whom to lift the WBO Asia Pacific Super Middleweight title at Thyagraj Stadium, New Delhi?
a) Andrzej Soldra
b) Samet Hyuseinov
c) Sonny Whiting
d) Kerry Hope
e) None of these


6). Which of the following was developed by Indian Railways for enhancing the vision of Locomotive Pilots in inclement weather?
a) SMRT Trains System
b) TBOGI system
c) TRI-NETRA system
d) Spot Your Train
e) None of these


7). Tata STRIVE, an initiative of Tata Community Initiatives Trust, has been launched its first Skill Development Centre (TSSDC) centre in which city?
a) Chennai
b) Pune
c) New Delhi
d) Hyderabad
e) Jaipur


8). “The Great India Run” India’s first multi-city marathon has started from which city of India?
a) New Delhi
b) Mumbai
c) Ahmedabad
d) Jaipur
e) Pune


9). How much amount has been released by Union Government under MGNREGA for this year?
a) Rs 20,000 crore
b) Rs 22,000 crore                     
c) Rs 26,000 crore
d) Rs 28,000 crore
e) None of these


10). Which Union Territory (UT) of India will form “Swach Bal Senas” to build it as a garbage-free UT?
a) Delhi
b) Puducherry
c) Lakshadweep
d) Chandigarh
e) Andaman and Nicobar


Answers:

1)c   2)a   3)d   4)c   5)d   6)c   7)d   8)a   9)d   10)b






For more IBPS PO General awareness – Click here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">