30 Aug 2016

Important General Awareness/Banking Questions for IBPS PO/Clerk 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for IBPS PO 2016 Set-29:
Dear Readers, Here we have given the list of Important General Awareness Questions for Upcoming IBPS PO/Clerk 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.

1). Social networking giant Facebook recently successfully completed test flight of its Internet drone. What is the name of the drone?
a) Loon Internet
b) Aquila
c) Aquira
d) First Drone
e) None of these


2). The Department of Industrial Policy and Promotion (DIPP) has organized a day-long conference on Startup India in which city?
a) Mumbai
b) New Delhi
c) Gurgaon
d) Bangalore
e) Nagpur


3). Which of the following banks has initiated a programme to provide solar lights in the non-electrified houses of students in rural areas?
a) SBI
b) Nainital Bank
c) Vijaya Bank
d) Karnataka Bank Ltd
e) None of these


4). Which state government has constituted judicial panel for reforms in Sri Jagannath temple management?
a) Tamil Nadu
b) Odisha
c) Gujarat
d) Kerala
e) Karnataka


5). The Mother Teresa International Film Festival (MTIFF) will be started from which city of India?
a) New Delhi
b) Chennai
c) Kolkata
d) Bellary
e) Pune


6). Which of the following Online marketplace  has announced its partnership with e-ticketing platform BookMyShow to book tickets for movies?
a) Flipkart
b) Snapdeal
c) Amazon
d) eBay
e) None of these


7). Which State Government has launched the first ever Water Metro project in the country?
a) New Delhi
b) Kerala
c) West Bengal
d) Karnataka
e) Gujarat


8). Who has created history by becoming first Indian Junior athlete to create a World Record in Junior athletics Championship?
a) Neeraj Chopra
b) Manish Chopra
c) Kamal Mehta
d) Devesh Singh
e) None of these


9). Which State Government has launched a pilot project of e-complaint system on an experimental basis?
a) Karnataka
b) Gujarat
c) Kerala
d) Maharashtra
e) Haryana


10). Name the annual electronic music festival that recently commenced in Boom, Belgium?
a) TomorrowWorld
b) Tomorrowland
c) What lies beneath
d) TomorrowEarth
e) None of the above


Answers:
1)b   2)b   3)d   4)b   5)c   6)b   7)b   8)a   9)d   10)b




For more IBPS PO General awareness – Click here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">