31 Aug 2016

Important General Awareness/Banking Questions for IBPS PO/Clerk 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for IBPS PO 2016 Set-30:
Dear Readers, Here we have given the list of Important General Awareness Questions for Upcoming IBPS PO/Clerk 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.


1). Which country has recently launched world's largest amphibious aircraft?
a) Japan
b) Russia
c) Maldives
d) China
e) India


2). Which Indian teenager has won the 2016 Google Community Impact Award from Asia?
a) Advay Ramesh
b) Riya Sharma
c) Aadil Khan
d) Priyanka Chaturvedi
e) Amith Chandra Trivedi


3). Which country became the first in the world to contribute US$100000 for the UN Trust Fund in support of victims of sexual exploitation and abuse?
a) Brazil
b) India
c) The United States of America
d) Japan
e) Russia


4). Railways Minister Suresh Prabhu launched the nation's first Green Rail Corridor on which railway stretch of India?
a) Kalka–Shimla
b) Jammu-Katra
c) Rameswaram-Manamadurai
d) Tiruchirappalli-Madurai
e) None of these


5). Skill development initiative 'Himayat' is a programme of which state?
a) Jammu & Kashmir
b) Sikkim
c) Himachal Pradesh
d) Uttaranchal
e) Uttar Pradesh


6). Who of the following will be honored with the Bharat Gaurav award on the East Bengal Foundation Day, 1st of August?
a) Sachin Tendulkar
b) Milkha Singh
c) M S Dhoni
d) Virat Kohli
e) Abhinav Bindra


7). Lok Sabha passed the Benami Transactions (Prohibition) Amendment Bill, 2016 that seeks to amend the Benami Transactions Act of the year?
a) 1976
b) 1988
c) 1996
d) 2013
e) 2002


8). The Child Labour (Prohibition and Regulation) Amendment Bill, 2016 that was passed in Parliament seeks to amend the Child Labour (Prohibition & Regulation) (CLPR) Act of the year?
a) 1955
b) 1972
c) 1986
d) 2000
e) 1992


9). Which of the following has installed 600 ATMs with cash recycling abilities for country's largest lender State Bank of India across the country?
a) Casio
b) Cisco
c) Soft Bank
d) OKI
e) None of these


10). Name the country to who’s visiting Home Minister was assured for India’s full support in their fight against terrorism by Prime Minister Narendra Modi?
a) Afghanistan
b) Nigeria
c) Thailand
d) Bangladesh
e) Bhutan


Answers:

1)d   2)a   3)b   4)c   5)a   6)b   7)b   8)c   9)d   10)d




For more IBPS PO General awareness – Click here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">