12 Aug 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for IBPS PO 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for IBPS PO 2016 Set-12:
Dear Readers, Here we have given the list of Important General Awareness Questions for Upcoming IBPS PO 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.


1). Which of the following Indian state has decided to introduce "File tracking" mechanism to bring in transparency in governance and to allow common people track the position of a file?
a) Jammu & Kashmir
b) Assam
c) Madhya Pradesh
d) Haryana
e) None of these


2). Which of the following Indian state has decided to introduce moral education as a subject for students of Classes VI to XII?
a) Jammu & Kashmir
b) Assam
c) Madhya Pradesh
d) Haryana
e) None of these


3). Who inaugurated a smart model village pilot project at Rashtrapati Bhavan, Delhi?
a) Pranab Mukarjee
b) Narendra Modi
c) Arvind Kejriwal
d) Rajnath Singh   
e) None of these


4). Name the app which was launched by SBI to help the customers with a host of banking services on their social media accounts.
a) SBI Smart
b) SBI Single
c) SBI Mingle
d) SBI Mini
e) SBI Zingle


5). Which of the following Bank has inked agreements with the World Bank for a $625 million (around Rs 4,200 crore) facility to support grid connected rooftop solar programme in the country?
a) SBI
b) RBI
c) HDFC Bank
d) HSBC Bank
e) None of these


6). Telangana Chief Minister K. Chandrasekhar Rao requested the Centre to extend financial assistance of _______ crore for the Mission Kakatiya programme.
a) Rs.3000 crore
b) Rs.4000 crore
c) Rs.5000 crore
d) Rs.6000 crore
e) Rs.7000 crore


7). Name the mobile app which will be launched by the Telecom Regulatory Authority of India through which consumers can check the speed of internet connection on their smart phones.
a)   TRAI MySpeed
b)   b) TRAI Speed
c)   TRAI HighSpeed
d)   TRAI EfficientSpeed
e)   None of these


8). The Union Sports minister Dr Jitendra Singh announced a grant of _______ lakh for ailing Olympic gold medallist Mohammed Shahid.
a) Rs.5 lakh
b) Rs.10 lakh
c) Rs.15 lakh
d) Rs.20 lakh
e) Rs.25 lakh


9). Name the Former French Socialist Prime Minister who died on July 3 at the age of 85.
a) Colin Munro
b) Ryan Giggs
c) Elie Wiesel
d) Michel Rocard
e) None of these


10). India has slipped to ________ place in terms of money held by Indian citizens with banks in Switzerland, while the UK remains on top.
a) 54th
b) 58th
c) 75th
d) 79th
e) 74th


Answers:

1)b   2)d   3)a   4)c   5)a   6)c   7)a   8)b   9)d   10)c




For more IBPS PO General awareness – Click here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">