3 Aug 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for IBPS PO 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for IBPS PO 2016 Set-3:
Dear Readers, Here we have given the list of Important General Awareness Questions for Upcoming IBPS PO/RRB Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.


1). _____________ transformation into a global R&D hub is epitomised by the strides the country is making in attracting R&D investments in the electronics and IT segment, beating the likes of US and Germany.
a) China
b) Russia
c) India
d) France
e) None of the above


2). Which of the following team has won the 2016 Copa America Football tournament by defeating Argentina in a penalty shootout recently?
a) Portugal
b) Netherlands
c) Chile
d) Brazil
e) None of the above


3). The Enforcement Directorate slapped how much FEMA violation notice in connection with alleged “wrongful” gain made to private multimedia company Devas by Antrix, the commercial arm of ISRO?
a) 2,200 crore
b) 4,200 crore
c) 1,500 crore
d) 1,200 crore
e) 9,200 crore


4). Which of the following companies has topped the latest Fortune 500 list of the world's biggest corporations in terms of revenue?
a) State Grid
b) Walmart
c) China National Petroleum
d) General Motors
e) Exxon Mobil


5). The tourism department of which state recently secured two Gold Awards at the prestigious Pacific Asia Travel Association (PATA) awards?
a) Gujarat
b) Karnataka
c) Kerala
d) Madhya Pradesh
e) Telangana


6). India and which country recently signed a Social Security Agreement (SSA) which will come into force on 1 Oct?
a) US
b) Canada
c) Australia
d) Germany
e) Japan


7). The state assembly of which of the following states recently passed a resolution against the proposed merger of the State Bank of Travancore (SBT) with SBI?
a) Kerala
b) Karnataka
c) Tamil Nadu
d) Andhra Pradesh
e) Telangana


8). As informed by the Finance Minister Arun Jetley, there are over eight thousand wilful defaulters in the country who owe banks an amount of around
a) Rs 36,000 cr
b) Rs 46,000 cr
c) Rs 56,000 cr
d) Rs 66,000 cr
e) Rs 76,000 cr


9). Which Indian firm and Bell Helicopter have signed an agreement to develop the helicopter market in India?
a) Tata Advanced Systems
b) Mahindra Aerospace
c) L&T
d) Reliance Defence
e) None of these


10). The four new sites included in UNESCO's World Heritage List do not include which of the following?
a) Nan Madol (Eastern Micronesia)
b) The Persian Qanat (Iran)
c) Nalanda Mahavihara (India)
d) Zuojiang Huashan Rock Art Cultural Landscape (China)
e) None of these


Answers:

1)c   2)c   3)d   4)b   5)c   6)e   7)a   8)e   9)a   10)e



For more IBPS PO General awareness – Click here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">