10 Aug 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for IBPS PO 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for IBPS PO 2016 Set-10:
Dear Readers, Here we have given the list of Important General Awareness Questions for Upcoming IBPS PO 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.


1). The Export-Import Bank of India (Exim Bank) has raised $1 bn via a 10-year bond. The present Chairman and Managing Director of the bank is
a)   Yaduvendra Mathur
b)   Harsh Kumar Bhanwala
c)   J Hari Narayan
d)   TS Vijayan
e)   Upendra Kumar Sinha


2). Which of the following states has proposed to enforce ‘no helmet, no petrol’ rule in the state?
a)   Karnataka
b)   Gujarat
c)   Maharashtra
d)   Kerala
e)   Tamil Nadu


3). The Advertising Agencies Association of India (AAAI) has conferred its Lifetime Achievement Award on
a)   Sam Balsara
b)   Piyush Pandey
c)   Srinivasan K Swamy
d)   Prasoon Joshi
e)   None of these


4). Who among the following won the 2016 Rogers Cup tennis tournament in Toronto?
a)   Kei Nishikori
b)   Novak Djokovic
c)   Rafael Nadal
d)   Andy Murray
e)   Roger Federer


5). Which of the following countries will host the 7th session of the Conference of the Parties (COP7) to the WHO Framework Convention on Tobacco Control (WHO-FCTC)?
a)   China
b)   Brazil
c)   Russia
d)   US
e)   India


6). Which of the following banks recently introduced ‘Privilege Home Loan’ for govt employees and ‘Shaurya Home Loan’ for Defence Personnel with pensionable service?
a)   PNB
b)   SBI
c)   HDFC Bank
d)   ICICI Bank
e)   Axis Bank


7). The Union Cabinet has approved the transfer of 12 acres of National Textile Corporation, Indu-6 Mill land for the construction of a memorial of BR Ambedkar to the govt of
a)   Gujarat
b)   Uttar Pradesh
c)   Maharashtra
d)   Madhya Pradesh
e)   Rajasthan


8). The Reserve Bank of India (RBI) Governor Raghuram Rajan recently launched ’Sachet- www.sachet.rbi.org.in’, a web portal to curb illegal
a)   sale of insurance policies
b)   sale of fixed deposits
c)   collection of personal loans
d)   sale of housing loans
e)   collection of deposits


9). Who among the following has authored the book titled ‘Grassroots Innovation’?
a)   Jairam Ramesh
b)   Anil K Gupta
c)   Rana Ayyub
d)   Perumal Murugan
e)   Akhil Sharma


10). The govt has set an inflation target of what per cent for the next five years?
a)   2 per cent
b)   2.5 per cent
c)   3 per cent
d)   4 per cent
e)   5 per cent


Answers:

1)a   2)d   3)c   4)b   5)e   6)b   7)c   8)e   9)b   10)d





For more IBPS PO General awareness – Click here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">