15 Aug 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for IBPS PO 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for IBPS PO 2016 Set-15:
Dear Readers, Here we have given the list of Important General Awareness Questions for Upcoming IBPS PO 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.

1). Which of the following bank along with SBI Associates got approval for merger in SBI ?
a) Syndicate Bank
b) UCO Bank
c) Indian Bank
d) Dena Bank
e) Bhartiya Mahila Bank


2). Which state has become the first State to have obtained a telecom license and it can issue phone numbers starting with the ‘797’ series from August this year?
a) Himanchal Pradesh
b) Telangana
c) Odisha
d) Andhra Pradesh
e) Tamil Nadu


3). Who has been appointed as the Law Secretary of country?
a) Suresh Chandra
b) Ashok Lavasa
c) Brijesh Chauhaan
d) Shiv Kumar
e) Rajiv Pratap


4). Who has been elected as the President of the next session of the UN General Assembly?
a) Hilary Clinton
b) Dalai Lama
c) Baan ki Moon
d) Peter Thomson
e) Kofi Annan


5). The UN agency promoting gender equality and the empowerment of women has appointed which celebrity as their global goodwill ambassador?
a) Salma Hayek
b) Scarlet Johnson
c) Mila Kunis
d) Anne Hathaway
e) Kate Moss


6). Which of the following person will be awarded with the 2016 PEN Pinter Prize on 13 October 2016?
a) Edmund Duffy
b) Margaret Atwood
c) Tyler Hicks
d) Don Wright
e) Jon Franklin


7). Who has been appointed as the director general of Doordarshan?
a) Reena Basu
b) Komal Chaddha
c) Vena Jain
d) Aparna Vaish
e) Supriya Sahu


8). Who has been elected as the Chairman of the International Chamber of Commerce (ICC) which is situated in Paris, France?
a) Mukesh Ambani
b) Sunil Bharti Mittal
c) Ratan Tata
d) Kishore Biyani
e) Azim Premzi


9). Recently US President Barack Obama has nominated __________ as the next American ambassador to Malaysia.
a) Veerbhadra Singh
b) M Rajaswammy
c) Anurag Mathur
d) Manohar Lal khurana
e) Kamala Shirin Lakhdhir


10). Which of the following company has been on top in the Fortune Next 500 list of Indian companies?
a) IRCTC
b) UTI Asset Management Company
c) Flipkart
d) Dynamatic Technologies
e) Just Dial


Answers:
1)e   2)d    3)a   4)d   5)d   6)b   7)e   8)b   9)e   10)d



For more IBPS PO General awareness – Click here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">