17 Aug 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for IBPS PO 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for IBPS PO 2016 Set-17:
Dear Readers, Here we have given the list of Important General Awareness Questions for Upcoming IBPS PO 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.



1). What is the full form of NRCPC, in regards to the Chinese super computer?

a) National Research Centre of Programmable Computer Engineering and Technology
b) National Research Centre of Programme Computer Engineering and Technology
c) National Research Centre of Parallel Computer Engineering and Technology
d) National Research Centre for Programmable Computer Engineering and Technology
e) National Research Centre for Parallel Computer Engineering and Technology


2). Who will be awarded with the prestigious Rajarshi Shahu Puraskar for the year 2016?
a) Mayawati
b) Akhilesh Yadav
c) Nitish Kumar
d) Nitin Gadkari
e) Sharad Pawar


3). Whose postal cover was launched by India Post Delhi Sikh Gurudwara Management Committee (DSGMC) to commemorate his 300th death anniversary?
a) Baba Deep Singh Jee
b) Baba Teg Bahadur Singh
c) Baba Banda Singh Bahadur
d) Baba Gurmeet Singh
e) Baba Gyanendra Singh


4). SECI stands for?
a) Solar Energy Corporation of Israel
b) Solar Energy Corporation of Iraq
c) Solar Energy Corporation of Iran
d) Solar Energy Corporation of India
e) Solar Energy Corporation of Indonesia


5). Through which PSLV, The Indian Space Research Organisation (ISRO) created history by launching 20 satellites from the Satish Dhawan Space Centre at Sriharikota?
a) C-38
b) C-33
c) C-36
d) C-31
e) C-34


6). According to the World Investment Report of UNCTAD, what is India’s position wrt largest recipient of FDI around the world?
a) Fourth
b) Sixth
c) Eighth
d) Tenth
e) Twelwth


7). Which of the following Port has been declared as the second gateway port for Nepal after Kolkata-Haldia?
a) Kochi Port
b) Ennore Port
c) Visakhapatanam
d) Kandla
e) Nhava Sheva


8). Who has won the best women’s player award in the Eurasian Blitz chess tournament, 2016 in Kazakhstan?
a) Anubhutri Bhattacharya
b) Harika Dronavalli
c) Anjum Khan
d) Sneha Singh
e) Monica Sharma


9). Who will be awarded with the Ghanshyam Das Birla (GD Birla) award, 2015 for his significant contributions in the field of mechanics?
a) Veerbhadhra Singh
b) Sanjay Mittal
c) Nikhil Chandiwala
d) LakshmiKant
e) Sandeep Deshwal


10). Who announced as the brand ambassador of Exide Life Insurance Company?
a) Virat Kohli
b) Saina Nehwal
c) M.S.Dhoni
d) Vijendra Singh
e) Mary Kom


Answers:
1)c   2)e   3)c   4)d   5)e   6)d   7)c   8)b   9)b   10)c




For more IBPS PO General awareness – Click here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">