19 Aug 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for IBPS PO 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for IBPS PO 2016 Set-19:
Dear Readers, Here we have given the list of Important General Awareness Questions for Upcoming IBPS PO 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.

1). Which company acquired Uber China?
a) Amazon
b) Bank of China
c) Didi Chuxing
d) Beijing Hualian Group
e) China Nepstar


2). Which programme was launched by Oracle India in collaboration with State Bank of India to foster Digital Skill India initiative?
a) I-change
b) D-change
c) O-change
d) S-Change
e) OS-change


3). With which country The Andhra Pradesh government has signed a Memorandum of Understanding to develop food value chain in the state?
a) Germany
b) Japan
c) England
d) America
e) China


4). Who has won men’s singles title in the 2016 Rogers Cup?
a) Kei Nishikori
b) Ivan Dodig
c) Bruno Soares
d) Novak Djokovic
e) Andy Murray


5). Who has been appointed as the new chairman of CBDT?
a) Rani Singh Nair
b) A K Mittal
c) Dineshvar Singh
d) RC Mishra
e) Poonam Kishore Saxena


6). Which country will host International Summit on tobacco-control in 2016?
a) France
b) Germany
c) China
d) India
e) Japan


7). Recently which Indian state has started the Initiative to recruit transgenders as jail warders?
a) Odisha
b) West Bengal
c) Sikkim
d) Gujarat
e) Maharashtra


8). Recently who has been named as President of Microsoft India?
a) Prasanna Rangarajan
b) Aditi Kaamalya
c) Jyothi Seth
d) Annant Maheshwari
e) None of these


9). Recently who has been appointed as Secretary to Prime Minister by Cabinet?
a) Bhaskar Khulbe
b) Mahipal Singh
c) Anant Kumar
d) Pradeep Bhaskar
e) None of these


10). Who has been awarded with 2016 PEN/Heim Transilation Fund Grants?
a) Anitha Goplana
b) Sundeep Krishmashari
c) Ahilya Das
d) Nadeem Sen
e) None of these


Answers:
1)c   2)b   3)b   4)d   5)a   6)d   7)a   8)d   9)a   10)a





For more IBPS PO General awareness – Click here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">