20 Aug 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for IBPS PO 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for IBPS PO 2016 Set-20:


Dear Readers, Here we have given the list of Important General Awareness Questions for Upcoming IBPS PO 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.

1). ITEC stands for-
a) Indian Technological and Economic Course
b) Indian Technical and Economic
c) Indian Technical and Economic Co-operation
d) India Technical and Economic Culture
e) India Technical and Economic


2). China has launched its first ________ in its Tibetan region near the India and Nepal borders with an aim to limit light pollution and protect astronomical sites.
a) Biodiversity Sky Reserve
b) Bei Dou Reserve
c) Galaxy Reserve
d) Bright Sky Reserve
e) Dark Sky Reserve


3). New Delhi is the only Indian city in the list of Dells 2016 Women Entrepreneur Cities Index (WE Cities) with a rank of _________ ?
a) 21st
b) 22nd
c) 23rd
d) 24th
e) 25th


4). What shall be the tenure of Anil Kumble as the Head Coach of the Indian Cricket Team?
a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
e) 5


5). __________, a Chinese Academy of Sciences (CAS) member won the International Meteorological Organisation Prize, the world’s top prize for meteorological work bestowed by the World Meteorological Organisation (WMO).?
a) K.L. Pat
b) Zeng Qingcun
c) Liu Xiang
d) Shi Chuan
e) Seri Jay


6). _________ and Tata Consultancy Service’s Co- Innovation Network (COIN) will create an open innovation framework to mentor Indian startups and bring their products to the market.
a) Google
b) Microsoft Accelerator
c) Accenture
d) Wipro
e) IBM


7). The 17th edition of the International Indian Film Academy (IIFA) Awards was held in-
a) Austria
b) New York
c) Paris
d) London
e) Spain


8). Which Indian athlete is the first Indian woman since PT Usha to qualify for 100m event in the Olympics?
a) Aparna Popat
b) Anjum Chopra
c) Anjali Bhagwat
d) Dutee Chand
e) Asha Agarwal


9). Kemar Bailey-Cole is related to-
a) Basket Ball
b) Tennis
c) Badminton
d) Shooting
e) Atheletics


10). Which country will lift the ban on openly transgender persons serving in the military from next month?
a) France
b) USA
c) Canada
d) Britain
e) Russia


Answers:
1)b   2)e   3)b   4)a   5)c   6)b   7)e   8)d    9)e   10)b







For more IBPS PO General awareness – Click here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">