1 Aug 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for IBPS PO 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for IBPS PO 2016 Set-1:
Dear Readers, Here we have given the list of Important General Awareness Questions for Upcoming IBPS PO/RRB Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.



1). A book titled Courage & Commitment: An Autobiography is authored by which personality about her transition from politician to Governor?
a) Margaret Alva
b) Mridula Sinha
c) Vasundhara Raje
d) Anandiben Patel
e) None of these


2). Who was sworn in as the 10th Chief Minister of Arunachal Pradesh marking the culmination of fast-paced political developments in the State?
a) Kalikho Pul
b) Tarun Gogoi
c) Nabam Tuki
d) Pema Khandu
e) None of these


3). Which state along with Andhra Pradesh, Justice Lokur is inaugurated the first e-court (paperless court) in the High Court of Judicature?
a) Kerala
b) Karnataka
c) Tamil Nadu
d) Telangana
e) Odisha


4). An eminent Playback singer has been passed away after a long illness in Mumbai who had ruled the bollywood Industry. Name the Singer?
a) Mubarak Mallick
b) Mubarak Begum
c) Mohammad Begum
d) Mohammad Mallick
e) None of these


5). Who has been awarded as Mr World Title after a crucial Judgement in the grand ceremony held in United Kingdom on 19th July 2016?
a) Rohit Khandelwal
b) Puert Rico
c) Fernando Alvarez
d) Aldo Esparza Ramirez
e) None of these



6). Which bill fortified the existing Bill in terms of legal and administrative procedure in order to overcome the practical difficulties?
a) Online Transactions Amendment Bill, 2016
b) Foreign Exchange Amendment Bill, 2016
c) Purchase Transactions Amendment Bill, 2015
d) Benami Transactions Amendment Bill, 2015
e) None of these


7). Which company has successfully tested the first flight of a high-altitude solar plane to bring internet access to remote parts of the world?
a) Google
b) Yahoo
c) Facebook
d) Infosys
e) TCS


8). In which place has been planned to have Startup India States Conference on July 22, 2016?
a) Chennai
b) Hyderabad
c) Gandhi Nagar
d) New Delhi
e) Bangalore


9). Which project is launched by Kerala CM Pinarayi Vijayan for the India’s first time in the city of Kochi?
a) Theme Park
b) Museum
c) Metro Rail
d) Metro Water
e) None of these


10). Who won the Hungarian Grand Prix after some feisty driving on the track?
a) Lewis Hamilton
b) Nico Rosberg
c) Sebastian Vettel
d) Daniel Ricciardo
e) None of these


Answers:
1)a   2)d   3)d   4)b   5)a   6)d   7)c   8)d   9)d   10)a  




For more IBPS PO General awareness – Click here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">