4 Aug 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for IBPS PO 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for IBPS PO 2016 Set-4:
Dear Readers, Here we have given the list of Important General Awareness Questions for Upcoming IBPS PO/RRB Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.

1). Where was the Shanghai Cooperation Organization (SCO) Summit held in June 2016?
a) Beijing
b) Moscow
c) Tashkent
d) Bishkek
e) None of these


2). FARC Guerrilla group reached an agreement on full ceasefire with which of the following countries on June 22, 2016?
a) Cuba
b) Colombia
c) Paraguay
d) Ecuador
e) None of these


3). The cabinet has approved the setting up of how many crores fund to support start-ups?
a) Rs.5000 cr
b) Rs.10000 cr
c) Rs.7500 cr
d) Rs.3000 cr
e) Rs.4800 cr


4). Where was the annual plenary session of the Nuclear Suppliers Group (NSG) held in June 2016?
a) Berne
b) Canberra
c) Beijing
d) Seoul
e) Austria


5). Airports Authority of India (AAI) has signed an agreement with which of the following State Government for developing nine airports in the state recently?
a) Bihar
b) West Bengal
c) Assam
d) Uttar Pradesh
e) Gujarat


6). Who has been appointed as Chairman & Managing Director (CMD) of Bharat Earth Movers Ltd. (BEML) with effect from July 1, 2016?
a) NS Vishwanathan
b) Rajeev Suri
c) Sangita Reddy
d) Sujoy Bose
e) D K Hota


7). Which of the following Public Sector Bank has launched 3 new digital offerings on the occasion of it's 61st Foundation Day recently?
a) Punjab National Bank
b) IDBI Bank Limited
c) Indian Overseas Bank
d) State Bank of India
e) Bank of Baroda


8). Who has been appointed as the International Development Secretary in PM Theresa May's cabinet reshuffle?
a) Asha Patel
b) Priyanka Das
c) Priti Patel
d) Sujana Das
e) None of these


9). Who won the Asia Pacific Super middleweight title?
a) Kerry Hope
b) Devendro Singh
c) Shiva Thapa
d) Vijender Singh
e) None of these


10). The Institutes of Technology (Amendment) Bill, 2016 passed in Lok Sabha seeks to added how many new Indian Institutes of Technology (IITs) in India
a) 6
b) 10
c) 11
d) 3
e) 12


Answers:
1)c   2)b   3)b   4)d   5)d   6)e   7)d   8)c   9)d   10)a




For more IBPS PO General awareness – Click here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">