6 Aug 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for IBPS PO 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for IBPS PO 2016 Set-6:
Dear Readers, Here we have given the list of Important General Awareness Questions for Upcoming IBPS PO/RRB Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.



1). India has improved its ranking in the World Bank Group's bi-annual "Logistics Performance Index 2016", jumping from 54th in 2014 to _______ in 2016.
a) 34th
b) 35th
c) 36th
d) 37th
e) 38th


2). Under National Green Highways Mission, Nitin Gadkari kick-starting the initial plantation drive along 1,500km of national highways at a cost of about _________ crore.
a) Rs.100 crore
b) Rs.200 crore
c) Rs.300 crore
d) Rs.400 crore
e) Rs.500 crore


3). Which of the following Indian state govt. has decided to ban “electronic cigarette” recently in view of studies claiming that its use can cause various health issues, including cancer and heart ailments?
a) Tamil Nadu
b) Andhra Pradesh
c) Telangana
d) Kerala
e) Maharashtra


4). The Income Tax Department has unearthed undisclosed income of ________ crore in the last two fiscals.
(a) Rs.40,000 crore
b) Rs.41,000 crore
c) Rs.42,000 crore
d) Rs.43,000 crore
e) Rs.44,000 crore


5). The second BRICS Youth Summit got underway in ________ on June 1 in a rollicking manner with the city welcoming the guests with traditional hospitality.
a) Guwahati
b) Dispur
c) Nagaon
d) Hojai
e) None of these


6). S K Jain has taken over as the acting Director General of Police of ________.
a) Manipur
b) Meghalaya
c) Mizoram
d) Madhya Pradesh
e) Andhra Pradesh


7). Name the India-born person who has appointed as London's Deputy Mayor?
a) Sadiq Khan
b) S K Jamir
c) Rajesh Agrawal
d) Cliff Richard
e) None of these


8). Cricket will be included in the _______ Olympics if Rome wins its bid to host the games, the president of the Italian board has said.
a) 2018
b) 2020
c) 2022
d) 2024
e) 2026


9). Indian quarter-miler Nirmala Sheoran made the cut for next month's Rio Olympics after clocking 51.48 secs in ________ metres at the National Inter-State Senior Athletics championships.
a) 100 metres
b) 200 metres
c) 300 metres
d) 400 metres
e) 500 meters


10). Which is the capital of Indian state Goa?
a) Agartala
b) Aizawal
c) Panaji
d) Itanagar
e) None of these


Answers:
1)b   2)c   3)d   4)d   5)a   6)b   7)c   8)d   9)d   10)c




For more IBPS PO General awareness – Click here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">