7 Aug 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for IBPS PO 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for IBPS PO 2016 Set-7:
Dear Readers, Here we have given the list of Important General Awareness Questions for Upcoming IBPS PO/RRB Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.


1). Who was honoured with the National Order of the Republic of Ivory Coast, the highest civilian award of Ivory Coast?
a) Pranab Mukherjee
b) Hamid Ansari
c) NarendraModi
d) SushmaSwaraj
e) ArunJaitely


2). Who won 2015 Abu Dhabi Grand Prix F1 championship?
a) NicoRosberg
b) Sebastian Vettel
c) KimiRaikkonen
d) Lewis Hamilton
e) None of these


3). The Railway Ministry and PEC University of Technology have signed anMoU for setting up of KalpanaChawla Chair. KalpanaChawla was an Indian-origin
a) boxer
b) professor
c) author
d) astronaut
e) singer


4). _________ was awarded Japan’s Fukuoka prize for 2016 for his outstanding contribution towards creating, preserving and showcasing South Asian traditional fusion music.
a) PritamChakraborty
b) AmitTrivedi
c) AR Rahman
d) Shankar Mahadevan
e) GV PrakashKuma


5). Pakke Tiger Reserve has won the ‘India Biodiversity Award 2016’. The tiger reserve is situated in
a) Himachal Pradesh
b) Arunachal Pradesh
c) Assam
d) West Bengal
e) Maharashtra


6). President Pranab Mukherjee presented the MaltiGyanPeethPuraskars for the year 2016 recently. Every year, the award is given to five
a) students
b) poets
c) teachers
d) artists
e) authors


7). Who has been assumed the office of Director at ISRO Inertial Systems Unit (IISU), Department of Space, at Vattiyoorkavu in Thiruvananthapuram, Kerala recently?
a) DK Hota
b) MadhavDhekane
c) V Swaminathan
d) Sanjay Malik
e) K B Koliwad


8). Veteran communist leader and former World Peace Council president ___________ has passed away in Mumbai recently?
a) MN Roy
b)AbaninathMukherji
c)Romesh Chandra
d)Tathagat Roy
e) None of the above


9). The Union Cabinet has approved the Interest Subvention Scheme for farmers for the year 2016-17. The Government has earmarked a sum of _____________ for this purpose.
a) Rs10,300Crore
b) Rs30,000Crore
c) Rs18,276Crore
d) Rs28,276Crore
e) Rs25,000Crore


10). PM NarendraModi inducted 19 new ministers into the Council of Ministers. Who is the Human Resource Development Minister after the cabinet reshuffled?
a)SmritiIrani
b) Rajiv Pratap Rudy
c) Ajay Tamta
d) Ravi Shankar Prasad
e)PrakashJavadekar


Answers:

1)a   2)a   3)d   4)c   5)b   6)c   7)b   8)c   9)c   10)e



For more IBPS PO General awareness – Click here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">