8 Aug 2016

Important Static GK Bits (Mixed) for IBPS PO Exams 2016

Important Static GK Bits for (Mixed) IBPS PO Exams 2016 Set -29:
Dear Readers, Now a days in bank exams, more number of questions were asked from Static General GK. To help you in this part here we have given the list of important Static GK Bits. Candidates those who are preparing for the exams can make use of it.



1). World Development Report is annually published by

a) International Bank for Reconstruction and Development
b) World Trade Organisation
c) International Monetary Fund
d) UNESCO
e) None of these


2). Who among the following is the author of the book “The God of Small Things”?
a) Chetan Bhagat
b) VS Naipul
c) Namita Gokhale
d) Kiran Desai
e) Arundhati Roy


3). Baglihar Dam has been a matter of dispute between which nations?
a) Bangladesh and Myanmar
b) Myanmar and China
c) India and China
d) India and Pakistan
e) None of these


4). Which of the following venues has hosted the Summer Olympic Games the maximum number of times?
a) Athens
b) Paris
c) London
d) Los Angles
e) None of these


5). Which country has the longest coastline?
a) USA
b) Australia
c) India
d) Canada
e) None of these


6). Which of the following was the first host country to win the Cricket World Cup?
a) England
b) West Indies
c) Australia
d) India
e) None of these


7). Which of the following is a term NOT connected with stock exchange in India?
a) SEBI
b) Badla
c) Hawala
d) Nifty
e) None of these


8). Which of the following constitutes the World Bank?
A. International Bank for Reconstruction and Development
B. International Finance Corporation
C. International Development Association
D. International Monetary Fund
a) Only A, B and C
b) Only A and B
c) Only C and D
d) Only A and D
e) Only B and D


9). World Heart Day is observed on
a) 18 September
b) 20 September
c) 25 September
d) 29 September
e) 30 September


10). The White Revolution is associated with
a) J V Narlikar
b) JC Bose
c) Verghese Kurien
d) MS Swaminathan
e) C Rangarajan


Answers:
1)a   2)e   3)d   4)c   5)d    6)d   7)c   8)a   9)d   10)c




For More IBPS PO 2016 Static GK Bits-Click Here    

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">