8 Aug 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for IBPS PO 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for IBPS PO 2016 Set-8:
Dear Readers, Here we have given the list of Important General Awareness Questions for Upcoming IBPS PO/RRB Exam 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.


1). “Operation Smile” is carried out by which state police?
a) MP Police
b) Delhi Police
c) UP Police
d) Bihar Police
e) Jharkhand Police


2). The Shadow lines and The Hungry Tide are authored by whom?
a) Anuradha Roy
b) Jumpa Lehri
c) Amitav Ghosh
d) Arvind Adiga
e) None of these


3). Name the eminent writer and social activist who passed away in Kolkata recently?
a) Rama Maheshwari Devi
b) Mahasweta Devi
c) Dr. Neelamraju Ganga Prasada Rao
d) Syed Haider Raza
e) None of these


4). How many Banks are fined by RBI Rs 27 Crore for FEMA Violations?
a) 11
b) 12
c) 13
d) 14
e) 15


5). Which book is authored by former RBI governor D Subbarao?
a) Who ate my cheese
b) Who moved my interest rate
c) Who wrote my interest rate
d) Who moved my cheese
e) None of these


6). As per recent news, telecom commission puts SUC floor rate at 3%. What is the full form of SUC?
a) special usage charge
b) spectrum usage charge
c) spectrum utility charge
d) special utility charge
e) None of these


7).4 What is the Contribution of Agriculture in GDP as per the Finance Ministry?
a) 12%
b) 13%
c) 14%
d) 15%
e) 16%


8). Who becomes the first Indian captain to score his maiden double hundred in test?
a) M Vijay
b) S Dhawan
c) C Pujara
d) V Kohli
e) A Rahane 


9). Which country's athletics Team has been banned to participate from all athletics events in the Rio Olympics, 2016?
a) India
b) Russia
c) U.S.A
d) China
e) Mexico


10). Avatar Singh is related to which game?
a) Chess
b) Judo
c) Hockey
d) Cricket
e) None of these


Answers:

1)c   2)c   3)b   4)c   5)b   6)b   7)e   8)d   9)b   10)b




For more IBPS PO General awareness – Click here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">