13 Aug 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for IBPS PO 2016

Important General Awareness/Economy/Banking Questions for IBPS PO 2016 Set-13:
Dear Readers, Here we have given the list of Important General Awareness Questions for Upcoming IBPS PO 2016, candidates those who are preparing for this exam can make use of it.

1). In which place Union Cabinet approved to setting up of major port to become a trans-shipment hub for the global East-West trade route?
a) Ezhudesam
b) Pazhaverkadu
c) Tiruchendur
d) Enayam
e) None of these


2). Which state Government Labour Department has introduced a new system of introducing minimum wages to the part time workers?
a) Assam
b) Gujarat
c) Rajasthan
d) Odisha
e) None of these


3). In which international airport having the World‟s Largest “chakra” that is unveiled by the BJP President Amit Shah?
a) Chhatrapati Shivaji International Airport, Mumbai
b) Dr. Babasaheb Ambedkar International Airport, Nagpur
c) Anna International Airport, Chennai
d) Indira Gandhi International Airport, New Delhi
e) None of these


4). For what purpose, Union Cabinet chaired by Prime Minister Narendra Modi approved The High Court‟s Bill, 2016?
a) Alteration of Names
b) Addition of Names
c) Substitution of Names
d) Deletion of Names
e) None of these


5). In which place the World famous Rath Yatra of Lord Jagannath leaves along with his brother Balram and sister Subhadhra?
a) Kasi
b) Puri
c) Amristar
d) Haridwar
e) None of these


6). What is the ranking position, India secured among the rest of the countries in terms of their readiness for transition to a digitised economy and society?
a) 86
b) 93
c) 81
d) 91
e) None of these


7). In which country along India has approved a Memorandum of Understanding (MoU) in the field of Traditional Systems of Medicine and Homeopathy?
a) Bangladesh
b) Tanzania
c) Korea
d) South Africa
e) None of these


8). Which bank launched a full-fledged digital banking service for small and medium enterprises (SME)?
a) HDFC Bank
b) ICICI Bank
c) IndusInd Bank
d) UCO Bank
e) None of these


9). For what purpose, 3 lakh rupees of loan amount at an interest rate of 4% is given by the Central Government?
a) Education
b) Home
c) Health
d) Crop
e) None of these


10). Which has acquired Paris-based Moodstocks, a startup that has developed machine learning technology to bolster the image recognition features on smartphones?
a) Redmi
b) Google
c) Motorola
d) Samsung
e) None of these


Answers:
1)d   2)c   3)d   4)a   5)b   6)d   7)b   8)a   9)d   10)b




For more IBPS PO General awareness – Click here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">