21 Aug 2016

Important Static GK Bits for IBPS PO/Clerk Exams 2016

Important Static GK Bits for (Mixed) IBPS PO/Clerk Exams 2016 Set - 41:
Dear Readers, Now a days in bank exams, more number of questions were asked from Static General GK. To help you in this part here we have given the list of important Static GK Bits. Candidates those who are preparing for the exams can make use of it.


1). The headquarters of International Seabed Authority is in _______.
a) Rome, Italy
b) Paris, France
c) Kingston, Jamaica
d) Vienna, Austria
e) None of these


2). Tungnath is the highest Shiva temple in the world, which is located in
a) Rajsthan
b) Maharashtra
c) Tamil Nadu
d) Uttarakhand
e) None of these


3). Ambar Palace Located at Which Of the following?
a) None of these
b) Jaipur (Rajasthan)
c) Hyderabad (Telagana)
d) Patiala (Punjab)
e) Visakhapatnam(Andhra Pradesh)


4). Who was the founder of French East India Company ?
a) John Watts
b) Charles Cornwallis
c) Warren Hasting
d) Jean Colbert
e) None of these


5). The term Triple double is related to which Sport ?
a) Basketball
b) Cricket
c) Football
d) Kabbadi
e) Golf


6). Headquarters of NATO is located in which country ?
a) Switzerland
b) France
c) Belgium
d) USA
e) None of these


7). Kamet is the mountain located in
a) Madhya pradesh
b) Uttarakhand
c) Uttar Pradesh
d) J & K
e) Assam


8). The National Social Assistance Programme(NSAP) is administered by which ministry ?
a) Finance
b) Rural Development
c) Home affairs
d) Skill Development and Entrepreneurship
e) None of these


9). India recently launched operation ‘Sankat Mochan’ to evacuate Indian citizens stranded in which of the following countries?
a) Nigeria
b) Libya
c) Syria
d) Yemen
e) South Sudan


10). Organ Donation Day is celebrated every year on
a) 31st July
b) 1st August
c) 13th August 
d) 5th September
e) 7th july


Answers:
1)c   2)d   3)b   4)d   5)a   6)c   7)b   8)b   9)e   10)c





For More IBPS PO/Clerk 2016 Static GK Bits-Click Here     

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">