18 Aug 2016

Important Static GK Bits for IBPS PO/Clerk Exams 2016

Important Static GK Bits for (Mixed) IBPS PO Exams 2016 Set -38:
Dear Readers, Now a days in bank exams, more number of questions were asked from Static General GK. To help you in this part here we have given the list of important Static GK Bits. Candidates those who are preparing for the exams can make use of it.


1). Jurong Bird Park is located in which country?

a)   Kenya

b)   Australia
c)   Jordan
d)   Singapore
e)   None of the above


2). Skorpa Bird Sanctuary is located in which country?
a)   Canada
b)   Norway
c)   Jordan
d)   Hungary
e)   None of the above


3). Tuticorin Port is in which state?
a)   Gujarat
b)   Maharashtra
c)   Tamil Nadu
d)   Goa
e)   None of the above


4). Paradip Port is in which state?
a)   West Bengal
b)   Kerala
c)   Karnataka
d)   Orissa
e)   None of the above


5). Kushok Bakula Rimpochhe Airport is in which city?
a)   Hubli
b)   Mysore
c)   Kullu
d)   Leh
e)   None of the above


6). Chhatrapati Shivaji International Airport is in which city?
a)   Bangalore
b)   Chennai
c)   Mumbai
d)   Delhi
e)   None of the above


7). Tehri Dam the largest hydroelectric, irrigation project in Uttarakhand was completed in the year ______.
a)   2005
b)   2004
c)   2003
d)   2006
e)   None of the above


8). Bandhardhara Dam is situated in which state?
a)   Bihar
b)   Maharashtra
c)   Kerala
d)   Uttar Pradesh
e)   None of the above


9). Veeragase is a folk dance of
a)   Jharkhand
b)   Kerala
c)   Himachal Pradesh
d)   Karnataka
e)   None of the above


10). Which of the following is the folk dance form of Lakshadweep?
a)   Lava
b)   Macha
c)   Theyyam
d)   Chiraw
e)   None of the above


Answers:
1)d   2)b   3)c   4)d   5)d   6)c   7)a   8)b   9)d   10)a





For More IBPS PO 2016 Static GK Bits-Click Here     

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">