22 Aug 2016

Important Static GK Bits for IBPS PO/Clerk Exams 2016

Important Static GK Bits for (Mixed) IBPS PO/Clerk Exams 2016 Set - 42:
Dear Readers, Now a days in bank exams, more number of questions were asked from Static General GK. To help you in this part here we have given the list of important Static GK Bits. Candidates those who are preparing for the exams can make use of it.

1). Valmiki Tiger Reserve is located in which of the following state/UT?
a) Jharkhand
b) Uttarakhand
c) Bihar
d) Jammu and Kashmir
e) Chhattisgarh


2). Clouded Leopard National Park is located in which of the following state/UT?
a) Tripura
b) Meghalaya
c) Manipur
d) Mizoram
e) None of these


3). Kishtwar National Park is located in which of the following state/UT?
a) Haryana
b) Jammu and Kashmir
c) Uttar Pradesh
d) Kerala
e) None of these


4). World Autism Awareness day is observed on _______.
a) 2nd March
b) 2nd April
c) 2nd May
d) 2nd June
e) 2nd July


5). World Art day is observed on _____________.
a) 15th April
b) 16th April
c) 17th April
d) 18th April
e) 19th April


6). Tahng Ta dance is associated with which Indian State?
a) Karnataka
b) Maharashtra
c) Manipur
d) Madhya Pradesh
e) None of these


7). Shree Singaji Thermal Power Project is located in which state?
a) Maharashtra
b) Madhya Pradesh
c) Gujarat
d) Kerala
e) Tamil Nadu


8). Maharaja Bir Bikram College Stadium is located in which state?
a) Tripura
b) Himachal Pradesh
c) Nagaland
d) Andhra Pradesh
e) None of these


9). Quito is the capital city of which country?
a) Netherlands
b) Malaysia
c) Ecuador
d) Saudi Arabia
e) None of these


10). Kanchi Kailasanathar Temple is located in which state?
a) Maharashtra
b) Karnataka
c) Tamil Nadu
d) Andhra Pradesh
e) None of these


Answers:

1)c   2)a   3)b   4)b   5)a   6)c   7)b   8)a   9)c   10)c  






For More IBPS PO/Clerk 2016 Static GK Bits-Click Here      

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">