24 Aug 2016

Important Static GK Bits for IBPS PO/Clerk Exams 2016

Important Static GK Bits for (Mixed) IBPS PO/Clerk Exams 2016 Set - 44:
Dear Readers, Now a days in bank exams, more number of questions were asked from Static General GK. To help you in this part here we have given the list of important Static GK Bits. Candidates those who are preparing for the exams can make use of it.

1). Bannerghatta National Park is located in
a) Karnatka
b) Kerala
c) Tamilnadu
d) Gujarata
e) None of these


2). Which one of the following rivers originates near Mahabaleshwar?
a) Godavari
b) Tapi
c) Kaveri
d) Krishna
e) None of these


3). The longest overland tunnel is in
a) Germany
b) France
c) Spain
d) Switzerland
e) None of these


4). The International Court of Justice (ICJ), the primary judicial branch of the United Nations, is located in
a) The Hague, Netherlands
b) Stockholm, Sweden
c) Oslo, Norway
d) Paris, France
e) None of these


5). The Kullu folk dance (Nati) recently entered the Guinness Book of world records. It is a Popular dance form of
a) Sikkim
b) Tamil Nadu
c) Himachal Pradesh
d) Kerala
e) None of these


6). Who has authored the book titled “This Unquiet Land: Stories from India’s Fault Lines”?
a) Prannoy Roy
b) Barkha Dutt
c) Arnab Goswami
d) Sagarika Ghose
e) None of these


7). The National Energy Conservation Day is celebrated every year on
a) 20 March
b) 7 April
c) 5 January
d) 14 December
e) 16 February


8). What is the currency of Peru?
a) Nuevo Sol
b) Kuna
c) Lev
d) Real
e) None of these


9). Mohiniattam is a classical dance form of
a) Kerala
b) Karnataka
c) Tamil Nadu
d) Odisha
e) None of these


10). Lisbon is the capital city of which of the following European countries?
a) Spain
b) Turkey
c) Portugal
d) Greece
e) None of these


Answers:
1)a   2)d   3)d   4)a   5)c   6)b   7)d   8)a   9)a   10)c  



For More IBPS PO/Clerk 2016 Static GK Bits-Click Here        

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">