26 Aug 2016

Important Static GK Bits for IBPS PO/Clerk Exams 2016

Important Static GK Bits for (Mixed) IBPS PO/Clerk Exams 2016 Set - 46:
Dear Readers, Now a days in bank exams, more number of questions were asked from Static General GK. To help you in this part here we have given the list of important Static GK Bits. Candidates those who are preparing for the exams can make use of it.



1). Which national park is the only floating park in the world?
a) Keibul Lam Jao National Park
b) Sundrban National Park
c) Madhav National Park
d) Al Shaheed Park
e) None of these


2). Which National Park is also known as the last home of Hangul or Kashmiri Stag?
a) Dachigam National Park
b) Gobindsagar Wildlife Sanctuary
c) Corbett National Park
d) Sundrban National Park
e) None of these


3). Which is the largest river island in India?
a) Subansiri
b) Majuli
c) Bhramaputra
d) Bhavani Dwepam
e) None of these


4). The book “One Part Woman” has been authored by whom?
a) Nanda Devi
b) Perumal Murugan
c) Arundhati Roy
d) Gautam Bhatia
e) None of these


5). The Dampa Tiger Reserve is located in which state of India?
a) Mizoram
b) Nagaland
c) Tripura
d) Arunachal Pradesh
e) Karnataka


6). The “Silent Valley National Park” is situated in the state of __________
a) Karnataka
b) Kerala
c) Tamil Nadu
d) Andhra Pradesh
e) Telangana


7). The “National Maritime Day” is observed in India on __________
a) 5th April
b) 17th April
c) 18th April
d) 22nd April
e) 23rd April


8). The “Gorumara National Park” is located in the Indian State of __________
a) Arunachal Pradesh
b) Himachal Pradesh
c) West Bengal
d) Goa
e) Sikkim


9). “Madrid” is the capital of __________
a) Denmark
b) Netherlands
c) Spain
d) Austria
e) Finland


10). “Tarapur Atomic Power Station” located in which State?
a) Gujarat
b) Uttar Pradesh
c) Haryana
d) Karnataka
e) Maharashtra


Answers:

1)a   2)a   3)b   4)b   5)a   6)b   7)a   8)c   9)c   10)e





For More IBPS PO/Clerk 2016 Static GK Bits-Click Here        

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">