27 Aug 2016

Important Static GK Bits for IBPS PO/Clerk Exams 2016

Important Static GK Bits for (Mixed) IBPS PO/Clerk Exams 2016 Set - 47:
Dear Readers, Now a days in bank exams, more number of questions were asked from Static General GK. To help you in this part here we have given the list of important Static GK Bits. Candidates those who are preparing for the exams can make use of it.

1). What is the capital of “Kyrgyzstan”?
a)   Tashkent
b)   Dushanbe
c)   Beirut
d)   Bishkek
e)   Banjul


2). “Kolkata” is located on the bank of the ____________ River.
a)   Hooghly
b)   Teesta
c)   Damodar
d)   Mahananda
e)   Subamarekha


3). Who is the president of “Sri Lanka” at present?
a)   Mahindra Rajapaksa
b)   Chandrika Kumaratunga
c)   Maitripala Sirisena
d)   Ranasinghe Premadasa
e)   William Goppalawa


4). “International Development Association” (IDA) is an international financial institution. It is headquartered in __________
a)   New York
b)   Washington D.C.
c)   London
d)   Paris
e)   Geneva


5). The “Lal Bahadur Shastri Stadium” (Fateh Maidan) is a cricket stadium located in __________
a)   Bengaluru, Karnataka
b)   Chennai, Tamil Nadu
c)   Hyderabad, Telangana
d)   Visakhapatnam, Andhra Pradesh
e)   Lucknow, Uttar Pradesh


6). “Okhla Bird Santuary” located in which among the following Indian state?
a)   Uttar Pradesh
b)   Maharashtra
c)   Rajasthan
d)   West Bengal
e)   Kerala


7). “The Employees’ Provident Fund Organization” [EPFO] is a statutory body of Government of India under the Ministry of Labour & Employment. It is headquartered at __________
a)   Mumbai
b)   Kolkata
c)   New Delhi
d)   Chennai
e)   Lucknow


8). “Kalinga Prize” associated with which of the following fields?
a)   Science
b)   Literature
c)   Sports
d)   Journalism
e)   Music


9). “World Pneumonia Day” annually observed on __________
a)   September 12th
b)   November 12th
c)   August 12th
d)   July 12th
e)   December 12th


10). What is the currency of “Italy”?
a)   Pound
b)   Krone
c)   Euro
d)   Franc
e)   Riel


Answers:
1)d   2)a   3)c   4)b   5)c   6)a   7)c   8)a   9)b   10)c





For More IBPS PO/Clerk 2016 Static GK Bits-Click Here        

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">