28 Aug 2016

Important Static GK Bits for IBPS PO/Clerk Exams 2016

Important Static GK Bits for (Mixed) IBPS PO/Clerk Exams 2016 Set - 48:
Dear Readers, Now a days in bank exams, more number of questions were asked from Static General GK. To help you in this part here we have given the list of important Static GK Bits. Candidates those who are preparing for the exams can make use of it.

1). Kanchendzonga is the highest peak in India located at
a)   Jammu and Kashmir
b)   Sikkim
c)   Himachal Pradesh
d)   Uttarakhand
e)   None of the above


2). Sandakphu is the highest peak of _________, India.
a)   Manipur
b)   Kerala
c)   Tamil Nadu
d)   West Bengal
e)   None of the above


3). River Yamuna is located in which state?
a)   Uttar Pradesh
b)   Orissa
c)   Uttaranchal
d)   Madhya Pradesh
e)   None of the above


4). River Musi is in which city?
a)   Patna
b)   Bengaluru
c)   Hyderabad
d)   Vishakhapatnam
e)   Vijayawada


5). Headquarters of United Nations Development Programme (UNDP) is located at
a)   Geneva
b)   Washington
c)   London
d)   New York
e)   Paris


6). Headquarters of International Atomic Energy Agency is located at
a)   Vienna
b)   Montreal
c)   Rome
d)   The Hague
e)   None of the above


7). Bandhavgarh National Park is located in
a)   Rajasthan
b)   Madhya Pradesh
c)   West Bengal
d)   Assam
e)   Orissa


8). Indian Wild Ass Sanctuary is located in which state?
a)   Tamil Nadu
b)   Andhra Pradesh
c)   Gujarat
d)   Karnataka
e)   Arunachal Pradesh


9). Sultanpur Bird Sanctuary is located in which city?
a)   Kochi
b)   Shimoga
c)   Coochbehar
d)   Gurgaon
e)   Jamnagar


10). Name the bird sanctuary located at Nellore, Andhra Pradesh?
a)   Karnala Bird Sanctuary
b)   Atapaka Bird Sanctuary
c)   Pulicat Lake Bird Sanctuary
d)   Najafgarh Drain Bird Sanctuary
e)   Nelapattu Bird Sanctuary


Answers:
1)b   2)d   3)a   4)c   5)d   6)a   7)b   8)c   9)d   10)e



For More IBPS PO/Clerk 2016 Static GK Bits-Click Here        

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">