20 Aug 2016

Important Static GK Bits for IBPS PO/Clerk Exams 2016

Important Static GK Bits for (Mixed) IBPS PO Exams 2016 Set - 40:
Dear Readers, Now a days in bank exams, more number of questions were asked from Static General GK. To help you in this part here we have given the list of important Static GK Bits. Candidates those who are preparing for the exams can make use of it.


1). Human Rights Day is observed on ________ every year.
a) 25 December
b) 22 September
c) 10 December
d) 25 September
e) 24 November


2). Gugamal National Park is situated in
a) Punjab
b) Goa
c) Maharashtra
d) Odisha
e) West Bengal


3). Capital city of Mongolia is
a) Male
b) Ulaanbaatar
c) Majuro
d) Maputo
e) Rabat


4). Currency of Cyprus is
a) euro
b) dinar
c) peso
d) somoni
e) loti


5). Governor of Uttar Pradesh is
a) Balramji Das Tandon
b) Ram Naik
c) Acharya Dev Vrat
d) Ram Nath Kovind
e) Keshari Nath Tripathi


6). Headquarters of International Olympic Committee is in
a) Brussels, Belgium
b) Gland, Switzerland
c) Lausanne, Switzerland
d) Vienna, Austria
e) Madrid, Spain


7). Jaunpur in Uttar Pradesh is situated on the banks of river
a) Saryu
b) Ganga
c) Narmada
d) Gomti
e) Tapi


8). Mettur Dam is situated in
a) Goa
b) Rajasthan
c) Tamil Nadu
d) Karnataka
e) Kerala


9). Bharuch in Gujarat is situated on the banks of which river?
a) Krishna
b) Tapi
c) Vishwamitri
d) Narmada
e) Kaveri


10). According to the 2011 Census, which state has the most literate district in India?
a) Mizoram
b) Kerala
c) Andhra Pradesh
d) Maharashtra
e) Sikkim


Answers:

1)c   2)c   3)b   4)a   5)b   6)c   7)d   8)c   9)d   10)b   







For More IBPS PO 2016 Static GK Bits-Click Here     

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">