25 Aug 2016

Important Static GK Bits for IBPS PO/Clerk Exams 2016

Important Static GK Bits for (Mixed) IBPS PO/Clerk Exams 2016 Set - 45:
Dear Readers, Now a days in bank exams, more number of questions were asked from Static General GK. To help you in this part here we have given the list of important Static GK Bits. Candidates those who are preparing for the exams can make use of it.


1). Caracas is the capital city of which of the following countries?
a) Venezuela
b) Colombia
c) Ecuador
d) Bolivia
e) None of these


2). Which of the following is used as the logo of the World Wide Fund for Nature (WWF)?
a) Lion
b) Panda
c) Camel
d) Deer
e) None of these


3). Wankhede Stadium is at
a) Chennai
b) New Delhi
c) Mumbai
d) Kolkata
e) Pune


4). Wadia Institute of Himalayan Geology is located at
a) Darjeeling
b) Leh
c) Mussoorie
d) Deharadun
e) None of these


5). The holy shrine of Badrinath lies in
a) Leh
b) Ladakh
c) Uttar Pradesh
d) Jammu and Kashmir
e) Uttarakhand


6). Borlaugh Award is given in the field of
a) Agriculture
b) Space Science
c) Literature
d) Education
e) None of these


7). Which of the following Country-Capital-Currency are miss matched?
a) Latvia-Riga-Lats
b) Kosovo-Pristina-Euro
c) Morocco-Rabat-Dirham
d) Qatar-Doha-Peso
e) Somalia-Mogadishu-Somali shilling


8). World Health Organisation is located at Geneva, Switzerland. Who is the President?
a) Mukhisa Kituyi
b) Margaret Chan
c) Klaus Schwab
d) Peter Maurer
e) Irina Bokova


9). Bihari Puraskar is a literary award instituted by ___________ .
a) Saraswati Samman
b) Sampark Foundation
c) Mohsen Hachtroudi Foundation
d) K.K. Birla Foundation
e) Indian Cultural Life


10). Meenakshi temple is situated in the________
a) Vijayanagaram, Andhra Pradesh
b) Maharashtra
c) Amritsar, Punjab
d) Madurai, Tamil Nadu
e) Gaya, Bihar


Answers:

1)a   2)b   3)c   4)d   5)e   6)a   7)d   8)b   9)d   10)d


For More IBPS PO/Clerk 2016 Static GK Bits-Click Here        

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">