19 Aug 2016

Important Static GK Bits for IBPS PO/Clerk Exams 2016

Important Static GK Bits for (Mixed) IBPS PO Exams 2016 Set -39:
Dear Readers, Now a days in bank exams, more number of questions were asked from Static General GK. To help you in this part here we have given the list of important Static GK Bits. Candidates those who are preparing for the exams can make use of it.



1). The head office of the World Trade Organisation is located in ______.
a) Nepal
b) India
c) Japan
d) Australia
e) Switzerland


2). Which of the following term is not associated with the game of Hockey?
a) Bouncer
b) Bully
c) Short corner
d) Goal
e) Penalty corner


3). The dividing line between France and Germany is
a) Maginot Line
b) Older Neisse Line
c) Mannerheim Line
d) Siegfried Line
e) None of the above


4). 38th Parallel is the boundary line between which countries?
a) Canada and USA
b) India and Pakistan
c) South Korea and North Korea
d) Australia and South Africa
e) North Vietnam and South Vietnam


5). Bihu is the popular folk dance form of which state?
a) Nagaland
b) Mizoram
c) Assam
d) Goa
e) Haryana


6). The popular folk dance form of Tripura is
a) Karma
b) KinnauriNati
c) Namgen
d) Hojagiri
e) None of the above


7). ‘Madhubani’ a style of folk paintings, is popular in which of the following states in India?
a) Bihar
b) Madhya Pradesh
c) West Bengal
d) Rajasthan
e) None of the above


8). In which State is the religious festival Ganesh Chaturthi celebrated with gusto?
a) Rajasthan
b) Maharashtra
c) Gujarat
d) Madhya Pradesh
e) Arunachal Pradesh


9). What is the capital of Kuwait?
a) Kuwait City
b) Kabul
c) Sanaa
d) Tehran
e) None of the above


10). Which of the following Asian Countries referred to as “Nippon”?
a) South Korea
b) Afghanistan
c) China
d) Japan
e) Malaysia


Answers:
1)e   2)a   3)a   4)c   5)c   6)d   7)a   8)b   9)a   10)d





For More IBPS PO 2016 Static GK Bits-Click Here     

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">