3 Aug 2016

Important Static GK Bits (Mixed) for IBPS PO Exams 2016

Important Static GK Bits for (Mixed) IBPS PO Exams 2016 Set -24:
Dear Readers, Now a days in bank exams, more number of questions were asked from Static General GK, so everyone has started focusing more on it. To help you in this part here we have given the list of important Static GK Bits. Candidates those who are preparing for the exams can make use of it.

1). Human Rights Day is observed on ________ every year.
a) 25 December
b) 22 September
c) 10 December
d) 25 September
e) 24 November


2). Buddh international circuit stadium location in__________
a) Jaipur, Rajasthan
b) Patna, Bihar
c) Greater Noida, Uttar Pradesh
d) Kolkata, West Bengal
e) Gandhi Nagar, Gujarat


3). Sikka Thermal Power Station is located in which state__________
a) Gondia, Maharashtra
b) Jamnager, Gujarat
c) Durg, Chhattisgarh
d) Krba, Chhattisgarh
e) None of these


4). Largest credit rating agency in India__________
a) CRISIL
b) CARE
c) ICRA
d) FITCH
e) None of these


5). According to census 2011,Which is the most populous state in India__________
a) Rajasthan
b) Uttar pradesh
c) Madhya Pradeah
d) Maharashtra
e) None of these


6). Currency of United Arab Emirates _________
a) Dinar
b) Dirham
c) Riyal
d) Taka
e) Peso


7). Where is the Head Quarter Of World Trade Organization (WTO)__________
a) Geneva, Switzerland
b) Paris, France
c) Washington DC, US
d) New York, US
e) None of these


8). Confederation cup associated with which game__________
a) Football
b) Hockey
c) Cricket
d) Badminton
e) None of these


9). Abel Prize is given in the field of______
a) Journalism
b) Mathematics
c) Architecture
d) Science
e) None of these


10). “Althing ” is the parliamentary name of which country________
a) Germany
b) Icelend
c) England (UK)
d) Switzerland
e) Bhutan


Answers:
1)c   2)c   3)b   4)a   5)b   6)b   7)a   8)a   9)b   10)b




For More IBPS PO 2016 Static GK Bits-Click Here    

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">