1 Aug 2016

Important Static GK Bits (Mixed) for IBPS PO Exams 2016

Important Static GK Bits for (Stock Exchanges) SBI / IBPS PO Exams 2016
Important Static GK Bits for (Mixed) IBPS PO Exams 2016 Set -22:
Dear Readers, Now a days in bank exams, more number of questions were asked from Static General GK, so everyone has started focusing more on it. To help you in this part here we have given the list of important Static GK Bits. Candidates those who are preparing for the exams can make use of it.

1). Which among the following is the largest nuclear power station of India by capacity?
a) Tarapur Atomic Power Station, Maharastra
b) Rajasthan Atomic Power Station, Rawatbhata
c) Kaiga Atomic Power Station, Karnataka
d)Madras Atomic Power Station, Kalpakkam, Tamil Nadu
e) None of these


2). Where is located the Birbal Sahni Institute of Palaeobotany?
a) Kolkata
b) Lucknow
c) Hyderabad
d) Chandigarh
e) Bangalore


3). Interview Island is the part of which among the following in India?
a) Lakshadweep
b) Andaman & Nicobar Islands
c) Goa
d) Puducherry
e) None of these


4). The temple city of Osian, near Jodhpur was built by which among the following Rajput Kings?
a) Pratiharas
b) Solankis
c) Chauhanas
d) Parmaras
e) None of these


5). Which among the following dynasty was identified only on the basis of Coins?
a) Gupta
b) Kushana
c) Rastrakuta
d) Chalukya
e) None of these



6). Kanker Ghati Park is located in which among the following states of India?
a) Chhattisgarh
b) Jharkhand
c) Odisha
d) West Bengal
e) Haryana


7). Who among the following has written the book- -“The Men Who Killed Gandhi”?
a) R. K. Narayan
b) Manohar Malgonkar
c) Raghunath Vinayak Dhulekar
d) Rajshekhar Basu
e) None of these


8). Which among the following rivers originates from the Amarkantak?
a) Betwa
b) Mahi
c) Narmada
d) Tapti
e) None of these


9). National Cadet Corps Day is celebrated on which among the following dates?
a) October 21
b) November 23
c) December 25
d) January 13
e) March 25
\


10). “Medicine line” is another name of which among the following circles of latitude?
a) 17th Parallel North
b) 37th Parallel North
c) 49th Parallel North
d) 37th Parallel South
e) None of these


Answers:
1)a   2)b   3)b   4)a   5)b   6)a   7)b   8)c   9)b   10)c







For More SBI Clerk 2016 Static GK Bits-Click Here    

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">