4 Aug 2016

Important Static GK Bits (Mixed) for IBPS PO Exams 2016

Important Static GK Bits for (Mixed) IBPS PO Exams 2016 Set -25:
Dear Readers, Now a days in bank exams, more number of questions were asked from Static General GK. To help you in this part here we have given the list of important Static GK Bits. Candidates those who are preparing for the exams can make use of it.

1). In which of the following States was the first UID Card issued?
a) Assam
b) Maharashtra
c) West Bengal
d) Kerala
e) None of these


2). Champion’s trophy is associated with which game?
a) Cricket
b) Hockey
c) Football
d) Tennis
e) None of these


3). World Literacy Day is observed on
a) Sep 5
b) Aug 6
c) Sep 8
d) Oct 24
e) Aug 24


4). In which state is Kaziranga Tiger Reserve?
a) Bihar
b) Orissa
c) Assam
d) Karnataka
e) West Bengal


5). Sonali Bank has its headquarters in
a) Germany
b) Bangladesh
c) Canada
d) Italy
e) London


6). Brahmaputra Cracker and Polymer Limited (BCPL), a 10000-crore plant is the first ever petro-chemical project is located in _________.
a) Arunachal Pradesh
b) Meghalaya
c) Nagaland
d) Assam
e) None of the above


7). “Transendence” a book by ________ was launched in Johannesburg, South Africa.
a) APJ Abdul Kalam
b) NarendraModi
c) Sachin Tendulkar
d) KailashSatyarthi
e) None of the above


8). Which of the following mobile brands those were not made in South Korea?
a) KT Tech
b) LG
c) Pantech
d) Samsung
e) None of the above


9). _______ line serves as the border between Nebraska and Kansas
a) 38th Parallel
b) 40th Parallel
c) 42ndParallel
d) 43rdParallel
e) None of the above


10). Which among the following cups not related to Hockey?
a) Scindia Gold Cup
b) Rangaswamy Cup
c) Murugappa Gold Cup
d) Modi Gold Cup
e) None of the above


Answers:

1)b   2)b   3)c    4)c   5)b   6)d   7)a   8)e   9)b   10)e




For More IBPS PO 2016 Static GK Bits-Click Here    

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">