7 Aug 2016

Important Static GK Bits (Mixed) for IBPS PO Exams 2016

Important Static GK Bits for (Mixed) IBPS PO Exams 2016 Set -28:
Dear Readers, Now a days in bank exams, more number of questions were asked from Static General GK. To help you in this part here we have given the list of important Static GK Bits. Candidates those who are preparing for the exams can make use of it.

1). Monkey Buffet Festival is very famous in
a) Peru
b) Malaysia
c) Thailand
d) Spain
e) None of these


2). Corbillion Cup is associated with
a) Hockey
b) Table Tennis
c) Golf
d) Billiards
e) None of these


3). The 49th Parallel Line is in between USA and
a) Mexico
b) Canada
c) Russia
d) South America
e) None of these


4). The famous Dast-e-Lut Desert is in
a) Iraq
b) Iran
c) Syria
d) Peru
e) None of these


5). The Lake Baikal is in
a) Tanzania
b) Russia
c) Canada
d) Mexico
e) None of these


6). WAFA is the News Agency of
a) Iran
b) France
c) Palestine
d) Germany
e) None of these


7). St Basil’s Cathedral is the famous monument in
a) Greece
b) Germany
c) London
d) Russia
e) None of these


8). JSE Limited is the Stock Exchange of _________.
a) South Africa
b) Spain
c) China
d) Finland
e) None of these


9). Khartoum is the Capital of
a) Jordan
b) Serbia
c) Sudan
d) Bermuda
e) None of these


10). Which of the follwing country’s currency is not Euro?
a) Andorra
b) Monaco
c) San Marino
d) Djibouti
e) None of these


Answers:
1)c   2)b   3)b   4)b   5)b   6)c   7)d   8)a   9)c   10)d



For More IBPS PO 2016 Static GK Bits-Click Here    

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">