10 Aug 2016

Important Static GK Bits (Mixed) for IBPS aPO Exams 2016

Important Static GK Bits for (Mixed) IBPS PO Exams 2016 Set -31:
Dear Readers, Now a days in bank exams, more number of questions were asked from Static General GK. To help you in this part here we have given the list of important Static GK Bits. Candidates those who are preparing for the exams can make use of it.


1). United Nations General Assembly (UNGA) headquartered in:
a) New York City, New York, United States
b) Geneva, Switzerland
c) Sydney, Australia
d) New Delhi, India
e) None


2). Name the Governor of Tamil Nadu.
a) Raman Singh
b) Padmanabha Acharya
c) Konijeti Rosaiah
d) Shriniwas Patil
e) Tathagata Roy


3). Currency of China is?
a) Renminbi
b) Yen
c) Dinar
d) Rand
e) Pound


4). Where is the Headquarter of Indian Bank?
a) New Delhi
b) Mumbai
c) Chennai
d) Bangalore
e) Hyderabad


5). Which of the following country is not the member of the SAARC?
a) Afghanistan
b) Bangladesh
c) Bhutan
d) India
e) Africa


6). Name the current 16th Lok sabha speaker.
a) Meira Kumar
b) Sh. Manohar Joshi
c) Shri Somnath Chatterjee
d) Sumitra Mahajan
e) None


7). On the banks of which river, Madhya Pradesh is situated?
a) Chambal
b) Tapi
c) Narmada
d) Yamuna
e) All of the above


8). Which of the following airport is in Madhya Pradesh?
a) Raja Bhoj International Airport
b) Devi Ahilyabai Holkar Airport
c) Dumna Airport
d) Rajmata Vijaya Raje Scindia Air Terminal
e) All of the above


9). Where is Jawaharlal Nehru port situated?
a) Mumbai
b) Kolkata
c) Chennai
d) Tamil Nadu
e) Gujarat


10). Deutsche Bundes Bank is central bank of which country?
a) France
b) Germany
c) China
d) Nepal
e) Russia


Answers:
1)a   2)c   3)a   4)c   5)e   6)d   7)e   8)e   9)a   10)b




For More IBPS PO 2016 Static GK Bits-Click Here    

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">