12 Aug 2016

Important Static GK Bits (Mixed) for IBPS PO Exams 2016

Important Static GK Bits for (Mixed) IBPS PO Exams 2016 Set -33:
Dear Readers, Now a days in bank exams, more number of questions were asked from Static General GK. To help you in this part here we have given the list of important Static GK Bits. Candidates those who are preparing for the exams can make use of it.

1). The Headquarter of Universal Postal Union is located in-
a) London
b) Hague
c) Berne
d) Rome
e) Brussels


2). The Headquarter of Organisation for Economic Cooperation and Development (OECD) is located in-
a) Paris
b) New York
c) Vienna
d) Washington DC
e) London


3). Who is the MD and CEO of Oriental Bank of Commerce ?
a) Rajeev Rishi
b) Jai Kumar Garg
c) Ashwini Kumar
d) Mahesh Kumar Jain
e) Animesh Chauhan


4). Who is the MD and CEO of Canara Bank?
a) Rakesh Sharma
b) Sushil Muhnto
c) P.S.Jaykumar
d) Suresh N Patel
e) Rakesh Sethi


5). Sushma Swaraj belongs to which constituency?
a) Nagpur
b) Vidisha
c) Chandani Chowk
d) Deoria
e) Rajapur


6). Ramvilas Paswan belongs to which constituency?
a) Gorakhpur
b) Warrangal
c) Hajipur
d) Lucknow
e) Varanasi


7). Who wrote the Book "Discovery of India"?
a) Pandit Jawaharlal Nehru
b) Jonathan Swift
c) E.M.Forster
d) Charles Darwin
e) Sir Thomas Moor


8). Who wrote the Book "Origin of species"?
a) Pandit Jawaharlal Nehru
b) Jonathan Swift
c) E.M.Forster
d) Charles Darwin
e) Sir Thomas Moor


9). Rihand dam is situated in which state?
a) Uttar Pradesh
b) Tamil Nadu
c) Chhattisgarh
d) Rajasthan
e) Sikkim


10). Teesta-V dam is situated in which state?
a) Uttar Pradesh
b) Tamil Nadu
c) Chhattisgarh
d) Rajasthan
e) Sikkim


Answers:
1)c   2)a   3)e   4)a   5)b   6)c   7)a   8)d   9)a   10)e




For More IBPS PO 2016 Static GK Bits-Click Here     

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">