13 Aug 2016

Important Static GK Bits (Mixed) for IBPS PO Exams 2016

Important Static GK Bits for (Mixed) IBPS PO Exams 2016 Set -34:
Dear Readers, Now a days in bank exams, more number of questions were asked from Static General GK. To help you in this part here we have given the list of important Static GK Bits. Candidates those who are preparing for the exams can make use of it.



1). The world senior citizen day is celebrated on___________
a) 22 August
b) 21 August
c) 20 August
d) 19 august
e) 21 September


2). Barauni Thermal Power Station is located in which state_________
a) Begusarai,Bihar
b) Bokaro,Jharkhand
c) Sonebhadra, UP
d) Shahjahanpur,UP
e) None of these


3). Confederation cup associated with which game__________
a) Football
b) Hockey
c) Cricket
d) Badminton
e) None of these


4). World ozone day is celebrated on_________
a) August 16
b) September 16
c) November 16
d) September 17
e) None of these


5). Manas Wildlife Sanctuary is located in__________
a) Karnataka
b) Kerala
c) Gujarat
d) Assam
e) Chhattisgarh


6). National Statistics Day day is celebrated on________
a) 29 june
b) 26 july
c) 20 june
d) 20 may
e) None of these


7). What is the capital of Dadar& Nagar Haveli_________
a) Port Blair
b) Daman
c) Silvassa
d) Kavaratti
e) None of these


8). NASDAQ (National Association of securities dealers Automated Quotation System) stock exchange is of which country_________
a) China
b) United States
c) Japan
d) United Kingdom
e) None of these


9). Where is the headquarter of NABARD________
a) New Delhi
b) Mumbai
c) Kolkata
d) Ahmedabad
e) Patna


10). Which of the following country is not a member of ASEAN__________
a) Malaysia
b) Cambodia
c) India
d) Laos
e) None of these


Answers:
1)b   2)a   3)a   4)b   5)d   6)a   7)c   8)b   9)b   10)c




For More IBPS PO 2016 Static GK Bits-Click Here     

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">