15 Aug 2016

Important Static GK Bits (Mixed) for IBPS PO Exams 2016

Important Static GK Bits for (Mixed) IBPS PO Exams 2016 Set -35:
Dear Readers, Now a days in bank exams, more number of questions were asked from Static General GK. To help you in this part here we have given the list of important Static GK Bits. Candidates those who are preparing for the exams can make use of it.

1). “Where every individual is committed” is which bank’s tagline_________
a) Oriental Bank of Commerce
b) Indian Overseas Bank
c) Union Bank of India
d) State Bank of India
e) Canara bank


2). Sikka Thermal Power Station is located in which state__________
a) Gondia, Maharashtra
b) Jamnager, Gujarat
c) Durg, Chhattisgarh
d) Krba, Chhattisgarh
e) None of these


3). Sun city of india_________
a) Jaipur, Rajasthan
b) Udaipur, Rajasthan
c) Jodhpur, Rajasthan
d) Kanpur, Uttar Pradesh
e) Hyderabad, Telangana


4). Deodhar Trophy is associated with which game/sports_________
a) Badminton
b) Football
c) Hockey
d) Cricket
e) Tennis


5). Buddh international circuit stadium location in__________
a) Jaipur, Rajasthan
b) Patna, Bihar
c) Greater Noida, Uttar Pradesh
d) Kolkata, West Bengal
e) Gandhi Nagar, Gujarat


6). Who is the minister of chemical and fertilizers of India ________
a) Ananth kumar
b) Kalraj Mishra
c) Ravi Shankar Prasad
d) Ashok Gajapathi Raju
e) None of these


7). Which state has lowest rural population according to census 2011 ___________ .
a) Goa
b) Sikkim
c) Maharastra
d) Punjab
e) None of these


8). Paralamdi Trophy is associated with the game of_______
a) Badminton
b) Cricket
c) Golf
d) Hockey
e) None of these


9). New member country of European Union _______
a) Slovenia
b) Croatia
c) South Sudan
d) Latvia
e) None of these


10). Which of the following cities is known as the Manchester of South India?
a) Munnar
b) Coimbatore
c) Hyderabad
d) Mysore
e) None of these


Answers:
1)a   2)b   3)c   4)d   5)c   6)a   7)b   8)c   9)b   10)b




For More IBPS PO 2016 Static GK Bits-Click Here     

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">