16 Aug 2016

Important Static GK Bits (Mixed) for IBPS PO Exams 2016

Important Static GK Bits for (Mixed) IBPS PO Exams 2016 Set -36:
Dear Readers, Now a days in bank exams, more number of questions were asked from Static General GK. To help you in this part here we have given the list of important Static GK Bits. Candidates those who are preparing for the exams can make use of it.


1). World Tourism Day is seen on ________ consistently.
a) 16 August
b) 7 August
c) 18 October
d) 27 September
e) 24 August


2). According to 2011 evaluation, which of the accompanying states has most elevated thickness in India?
a) Arunachal Pradesh
b) Bihar
c) Uttar Pradesh
d) West Bengal
e) Kerala


3). Which of the accompanying states is known as the egg dish of Asia?
a)   Haryana
b)   Maharashtra
c)   Uttar Pradesh
d)  Andhra Pradesh
e)   Rajasthan


4). Currency of South Sudan is
a) euro
b) pound
c) dinar
d) dollar
e) peso


5). Sardar Sarovar Dam is arranged in which state?
a) Meghalaya
b) Punjab
c) Gujarat
d) Tamil Nadu
e) Andhra Pradesh


6). Bellandur Lake is arranged in
a) Kerala
b) Gujarat
c) Karnataka
d) Assam
e) Telangana


7). Birsa Munda Stadium is arranged in
a) Rajasthan
b) Jharkhand
c) Kerala
d) Chattisgarh
e) Delhi


8). Dabolim Airport is arranged in
a) Goa
b) Rajasthan
c) Madhya Pradesh
d) Karnataka
e) Maharashtra


9). Bharuch in Gujarat is arranged on the banks of which waterway?
a) Krishna
b) Tapi
c) Vishwamitri
d) Narmada
e) Kaveri


10). Srirangapatnam port is arranged in
a) Karnataka
b) Kerala
c) Andhra Pradesh
d) Maharashtra
e) Tamil Nadu


Answers:

1)d   2)b   3)d   4)b   5)c   6)c   7)b   8)a   9)d   10)a



For More IBPS PO 2016 Static GK Bits-Click Here     

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">