17 Aug 2016

Important Static GK Bits (Mixed) for IBPS PO Exams 2016

Important Static GK Bits for (Mixed) IBPS PO Exams 2016 Set -37:
Dear Readers, Now a days in bank exams, more number of questions were asked from Static General GK. To help you in this part here we have given the list of important Static GK Bits. Candidates those who are preparing for the exams can make use of it.


1). Which international river defining a long stretch of the Portugal-Spain border?
a) Guadalquivir
b) Guadiana River
c) Meuse
d) Vardar
e) None of these


2). Lake Itasca is the source of which river?
a) Mississippi River
b) Amazon River
c) Lena River
d) Yangtze
e) None of these


3). What is capital of Gambia?
a) Beirut
b) Bogota
c) Banjul
d) Burundi
e) None of the above


4). Yerevan, the capital of _________ is marked by grand Soviet-era architecture.
a) Armenia
b) Somalia
c) Liberia
d) Ulaanbaatar
e) None of the above


5). Which national park is the only floating park in the world?
a) Keibul Lam Jao National Park
b) Sunderban National Park
c) Madhav National Park
d) Dachigam National Park
e) None of the above


6). Which national park is known as a safe home for the rare species called the Brow-Antlered deer, which is also called the dancing deer?
a) Keibul Lam Jao National Park
b) Sunderban National Park
c) Indravati National Park
d) Pench National Park
e) None of the above


7). Hirakud Dam is located in which of the following state?
a) Odisha
b) Gujarat
c) Maharashtra
d) Rajasthan
e) None of the above


8). The Tehri Dam is the highest dam in India and tenth tallest dam in the world is located at?
a) Uttrakhand
b) Kerala
c) Karnataka
d) Telangana
e) Maharashtra


9). Who is the present Governor of Punjab?
a) Ram Nath Kovind
b) Ram Naik
c) Kaptan Singh Solanki
d) Kalyan Singh
e) None of the above


10). Who is the present Chief Minister of Punjab?
a) Akhilesh Yadav
b) Parkash Singh Badal
c) Harish Rawat
d) Anandiben Patel
e) Arvind Kejriwal


Answers:

1)b   2)a   3)c   4)a   5)a   6)a   7)a    8)a   9)c   10)b




For More IBPS PO 2016 Static GK Bits-Click Here     

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">