9 Aug 2016

Important Static GK Bits (Mixed) for IBPS PO Exams 2016

Important Static GK Bits for (Mixed) IBPS PO Exams 2016 Set -30:
Dear Readers, Now a days in bank exams, more number of questions were asked from Static General GK. To help you in this part here we have given the list of important Static GK Bits. Candidates those who are preparing for the exams can make use of it.


1). Hopman Cup is Associated with which sport
a)   Tennis
b)   Table Tennis
c)   Hockey
d)   Volley Ball
e)   None of these


2). What is the nick name of the city Hyderabad?
a)   Cultural City
b)   City of Pearls
c)   Place of victory
d)   Lychee City
e)   None of these


3). Karma is the famous dance form of which among the following states?
a)   Mizoram
b)   Manipur
c)   Madhya Pradesh
d)   Meghalaya
e)   None of these


4). Ranjit Sagar Dam situated in which state?
a)   Rajasthan
b)   Kerala
c)   Odisha
d)   Punjab
e)   None of these


5). Govind Ballabh Pant Sagar Dam situated in which state?
a)   Tamil Nadu
b)   Himachal Pradesh
c)   Punjab
d)   Uttar Pradesh
e)   None of these


6). Idukki situated in which state?
a)   Rajasthan
b)   Karnataka
c)   Kerala
d)   Tamil Nadu
e)   None of these


7). Durgapur Barrage situated in which state?
a)   West Bengal
b)   Orissa
c)   Haryana
d)   Jharkhand
e)   None of these


8). Zaruki International Airport situated in which state?
a)   Meghalaya
b)   Mizoram
c)   Andhra Pradesh
d)   Kerala
e)   None of these


9). Gomateshwara Temple located in which state?
a)   Rajasthan
b)   Maharashtra
c)   Kerala
d)   Karnataka
e)   None of these


10). Who among the following is not a recipient of Bharat Ratna Award?
a)   Raj Kapoor
b)   Lata Mangeshkar
c)   Satyajit Ray
d)   Ustad Bishmillah Khan
e)   None of these


Answers:

1)a   2)b   3)c   4)d   5)d   6)c   7)a   8)a   9)d   10)a



For More IBPS PO 2016 Static GK Bits-Click Here    

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">