27 Aug 2016

Practice English Questions with Detailed Explanation for IBPS PO/Clerk 2016

Practice English Questions with Detailed Explanation for IBPS PO/Clerk 2016
Practice English Questions with Detailed Explanation for IBPS PO/Clerk 2016 Set-10:
Dear Readers, many of our followers has requested detailed explanation for the practice English questions, in order to fulfil their needs, we have decided to provide detailed explanation for the practice English questions. We hope it will help you lot.


Directions (1 to 10): In the following passage there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each five words are suggested, one of which fits the blank approximately. Find out the approximate words.
A little less than five years ago, the government of India ( 1 ) a set of ( 2 ) that ( 3 ) in an ( 4 ) of reforms for the IT sector. Within India, these reforms have not yet ( 5 ) to the grassroots level, through smaller towns and cities and many villages, especially in South India, have been ( 6 ) by public and private participation in e-governance and have some experience of online transactions. On the ( 7 ) the Interest’s ( 8 ) as a ( 9 ) tool has been most ( 10 ).
1).
a)   Activated
b)   Proposed
c)   Finalized
d)   Initiated
e)   Dedicated
2).
a)   Measures
b)   Directions
c)   Planning
d)   Panels
e)   Agenda
3).
a)   Developed
b)   Assumed
c)   Envisioned
d)   Flourished
e)   Ushered
4).
a)   Aura
b)   Environ
c)   Era
d)   Ultimately
e)   Area
5).
a)   Realized
b)   Merged
c)   Rooted
d)   Percolated
e)   Bestowed
6).
a)   Benefited
b)   Governed
c)   Supported
d)   Supplemented
e)   Involved
7).
a)   Basis
b)   Account
c)   Whole
d)   Above
e)   Average
8).
a)   Programme
b)   Utility
c)   Idea
d)   Success
e)   Revolution
9).
a)   Computer
b)   Software
c)   Electronic
d)   Technology
e)   Communication
10).
a)   Divulged
b)   Utilized
c)   Common
d)   Appreciating
e)   Soothing


Answers:
1)d   2)a   3)e   4)c   5)d   6)a   7)c   8)b   9)e   10)b



 


For more Practice English Questions – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">