29 Aug 2016

Practice English Questions with Detailed Explanation for IBPS PO/Clerk 2016

Practice English Questions with Detailed Explanation for IBPS PO/Clerk 2016
Practice English Questions with Detailed Explanation for IBPS PO/Clerk 2016 Set-11:
Dear Readers, many of our followers has requested detailed explanation for the practice English questions, in order to fulfil their needs, we have decided to provide detailed explanation for the practice English questions. We hope it will help you lot.


Directions (Q. 1-5): Spot the error in the sentences. If there is no error, then mark (e).
1). His father left him a fortune (a)/ but he lives so ex-travagantly (b)/ that he will spend (c)/ it all before he is 30.(d)/ No error (e).

2). Arun is not only famous (a)/ for his writings is English (b)/ but also for his (c)/ paintings on spiritual themes. (d)/ No error (e).

3). I can here (a)/ the bell ringing (b)/ but nobody seems (c)/ to be coming to opening the door. (d)/ No error (e).

4). The father told his son (a)/ that he was a lazy boy (b)/ and that he has done (c)/ his work very badly. (d)/ No error (e).

5). If I would have realised (a)/ what a bad driver you were (b)/ I would not have (c)/ come with you. (d)/ No error (e).

Directions (Q. 6-10): Read each sentence to find out whether there is any error in it. The error, if any, will be in answer. If there is no error, the answer is (e). (Ignore errors of punctuation, if any.)
6). Had he been prepared (a)/ his lecture well in advance (b)/ it would have been (c)/ the best lecture in the entire conference. (d)/ No error (e).

7). People pay tribute to him (a)/ for his dedicated (b)/ and selfless service  (c)/ for the nation and its people. (d)/ No error (e).

8). No other library in this town (a)/ has so many books (b)/ belonging to different disciplines  (c)/ as this library have.  (d)/ No error (e).

9). While leaving to the office yesterday  (a)/ I suddenly realized that  (b)/ I had forgotten the key  (c)/ of my office room at home. (d)/ No error (e).

10). This clinic is not only equipped (a)/ with all the sophisticated instruments (b)/ but also have the best doctors  (c)/ and highly dedicated staff. (d)/ No error (e).

Answers:                  
1)c   2)a   3)d   4)c   5)a   6)a   7)d   8)d   9)a   10)c

Explanations:
1). c) Replace Spend by have spent.
2). a) Not only should come after famous
3). d) Coming should be followed by infinitive to open.
4). c) Use ‘had done’ in place of ‘has done’
5). a) ‘Had I realised’. See structure
Had+Subject+V2+……..+ would not have+.,
Ex: Had I known earlier that you were a thief, I won not have kept company with you.
6). a) since the usage is in the active voice, delete “been”
7). d) Replace for with to.
8). d) Use singular has or simple nothing
9). a)
10). c) Substitute singular has.


 


For more Practice English Questions – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">