30 Aug 2016

Practice English Questions with Detailed Explanation for IBPS PO/Clerk 2016

Practice English Questions with Detailed Explanation for IBPS PO/Clerk 2016
Practice English Questions with Detailed Explanation for IBPS PO/Clerk 2016 Set-12:
Dear Readers, many of our followers has requested detailed explanation for the practice English questions, in order to fulfil their needs, we have decided to provide detailed explanation for the practice English questions. We hope it will help you lot.

Directions (1 to 10): In the following passage there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each five words are suggested, one of which fits the blank approximately. Find out the approximate words.
A little less than five years ago, the government of India ( 1 ) a set of ( 2 ) that ( 3 ) in an ( 4 ) of reforms for the IT sector. Within India, these reforms have not yet ( 5 ) to the grassroots level, through smaller towns and cities and many villages, especially in South India, have been ( 6 ) by public and private participation in e-governance and have some experience of online transactions. On the ( 7 ) the Interest’s ( 8 ) as a ( 9 ) tool has been most ( 10 ).

1).
a)   Activated
b)   Proposed
c)   Finalized
d)   Initiated
e)   Dedicated
2).
a)   Measures
b)   Directions
c)   Planning
d)   Panels
e)   Agenda
3).
a)   Developed
b)   Assumed
c)   Envisioned
d)   Flourished
e)   Ushered
4).
a)   Aura
b)   Environ
c)   Era
d)   Ultimately
e)   Area
5).
a)   Realized
b)   Merged
c)   Rooted
d)   Percolated
e)   Bestowed
6).
a)   Benefited
b)   Governed
c)   Supported
d)   Supplemented
e)   Involved
7).
a)   Basis
b)   Account
c)   Whole
d)   Above
e)   Average
8).
a)   Programme
b)   Utility
c)   Idea
d)   Success
e)   Revolution
9).
a)   Computer
b)   Software
c)   Electronic
d)   Technology
e)   Communication
10).
a)   Divulged
b)   Utilized
c)   Common
d)   Appreciating
e)   Soothing

Answers:
1)d   2)a   3)e   4)c   5)d   6)a   7)c   8)b   9)e   10)b

Detailed Explanation:
1). Initiated means getting started or had started
2). Its about IT and e- governance said to  measures not directions or anything else.
3). Ushered means cause or guide to start of something new. Few years ago it was just initiated so ushered is the correct choice.
4). Era means featured earned run average suits there
5). Percolated means gradually filtering. So reforms are not yet percolated ( filtered) to its grassroots.
6). South India has the privilege or benefited in e- governance and online transactions.
7). On the whole is a phrase and suits there logically.
8). Interested persons uses it. it is otherwise called in term as utility.
9). Its a kind of communication.

10). These utility been utilised by the interested persons




For more Practice English Questions – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">