18 Aug 2016

Practice English Questions with Detailed Explanation for IBPS PO/Clerk 2016

Practice English Questions with Detailed Explanation for IBPS PO/Clerk 2016
Practice English Questions with Detailed Explanation for IBPS PO/Clerk 2016 Set-6:
Dear Readers, many of our followers has requested detailed explanation for the practice English questions, in order to fulfil their needs, we have decided to provide detailed explanation for the practice English questions. We hope it will help you lot.


Directions (Q. 1-10): The question has two blanks, each blank indicating that something has been omitted. Choose the set of two words for each blank that best fits the meaning of the sentence as a whole.

1). Owners of private hostels located in residential areas are not only ______ taxes but are also functioning whimsically in the _____ of any regulatory body.
a)   avoiding, front
b)   paying, presence
c)   checking, dearth
d)   evading, absence
e)   destroying, life

2). Contractors across the state have ______ to stop work on the scheme after the minister failed to give them concrete ______ of timely payment.
a)   Thought, prove
b)   Decided, assurance
c)   Wished, demand
d)   Started, guarantee
e)   Determined, promise

3). Every third person visiting a doctor happens to ___ from a clinical or psychological disorder _____ with temblors.
a)   ail, regarding
b)   sick, related
c)   suffer, associated
d)   agonise, respect
e)   experience, connected

4). ________ makes the actress’ trip to the country different this year in that she is _______ to raise funds for the biopic of a literary icon.
a)   It, aiming
b)   Which, trying
c)   This, attempting
d)   What, looking
e)   How, waiting

5). _____ it out in vehicles while remaining stuck in a traffic snarl for hours, has become a ______ matter for commuters.
a)   Sweating, routine
b)   Waiting, everyday
c)   Thinking, regular
d)   Harrowing, habitual
e)   Fretting, practice

6). When two-thirds of the civilized world has _____ away with death penalty, there is no reason why India should not ______ suit.
a)   kept, neglect
b)   done, follow
c)   run, replace
d)   given, reject
e)   taken, shun

7). God is the silent __ board member on ____ board of directors in India.
a)   obvious, select
b)   covert, some
c)   imperceptible, all
d)   invisible, every
e)   unseen, many

8). The GST Bill, already passed by the Lok Sabha, ____ an extra 1% levy when goods move from one state to another adding to the ____ of taxes that products bear.
a)   suggests, bunch
b)   introduces, haven
c)   requests, deluge
d)   condemns, bundle
e)   proposes, cascade

9). Black-Berry has ____ thousands of jobs since it began restructuring its operations _____ chief executive Johan Chen.
a)   discarded, by
b)   concealed, without
c)   shed, under
d)   yielded, along
e)   refrained, with

10). Turkey has blocked ___ to Twitter to prevent the broadcast of images of _____ in southeast Turkey that killed 32 people.
a)   access, bombing
b)   connection, shelling
c)   approach, blast
d)   entry, attacks
e)   route, explosion

Answers:                         
1). d) 2). b) 3). c) 4). d) 5). a) 6). b) 7). d) 8). e) 9). c) 10). a)

Explanation:
1). d) Evading means escaping in a trickery way, u may escape from that in the absence of authorities only.

2). b) Decided means already taken decision, it might be revised when it reaches assured dealings.

3). c) Temblors is earthquake. We suffer from earthquake and associated problem.

4). d) Trying to raise is only most suitable related to funds. Which made the actress to come again.

5). a) In traffic sweating is so obvious and it is a routine matter for travellers

6). b) Done and kept option only is in positive. Remaining options are like in opposite manner. That one suits our national condition as well

7). d) God only can be said to be invisible or unseen board member not in many boards but in every board as he is believed to be prevailing everywhere

8). e) Bill will be either introduced or proposed, its been already given that it had passed. So proposes will be its option. Cascade means passing information successfully also enhances the 2nd blank

9). c) Shed means "she has", "she would" in the sense. Other options doesn’t suit there because it does not concord with the word " began" that means the restructuring z in progress under its chief.

10). a) Facebook twitter or for net usage we use the term accessibility or access.





For more Practice English Questions – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">