23 Aug 2016

Practice English Questions with Detailed Explanation for IBPS PO/Clerk 2016

Practice English Questions with Detailed Explanation for IBPS PO/Clerk 2016
Practice English Questions with Detailed Explanation for IBPS PO/Clerk 2016 Set-8:
Dear Readers, many of our followers has requested detailed explanation for the practice English questions, in order to fulfil their needs, we have decided to provide detailed explanation for the practice English questions. We hope it will help you lot.



Directions (Q. 1–10): Read each sentence to find out whether there is any grammatical or idiomatic error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is ‘No error’, the answer is e). (ignore errors of punctuation, if any)


1). Work hard lest you will fail (a)/ said the mother to her daughter (b)/ who was taking her MA examination that year (c)/ no error (d).

2).Not only he will go to see the Red Fort (a)/ but will also meet (b)/ some of his friends in the evening (c)/ No error (d).

3). The committee appointed to investigate (a)/ into the IPL match fixing will convene next week to (b)/ further discuss their strategy (c)/ No error (d).

4).The tourists had hire a luxury bus (a)/ to roam around the city but their plan (b)/ failed as the bus met an accident (c)/ No error (d).

5). Healthy people are happy people (a)/ and ancient wisdom also tells us (b)/ that health is wealth (c)/ No error (d).

6). The India Gate Hexagon is a central point (a)/ in new Delhi at which (b)/ very heavy traffic flows all the time (c) / No error (d).

7). The same stories of media’s role in Parliamentary (a)/ election were repeated word to word (b)/ in other important journals (c)/ No error (d).

8). In the two-page statement, he claimed(a)/ he was not absconding and (b)/ was ready to follow the supreme Court’s direction (c)/ No error (d).

9). Armed bikers assaulted and robbed a 51-year-old woman about (a)/ two lakhs on a busy south Delhi (b)/ street last evening (c)/ No error (d).

10). According to the teachers, most of the schools won’t be able to carry out revision process (a)/ for the students this year even though around 40 per cent (b)/ of their syllabus is remaining to be completed (c)/ No error (d).

Answers:
1)a   2)a   3)b   4)c   5)d   6)b   7)b   8)d   9)a   10)c 

Explanation:
1). Replace ‘will’ with ‘should’
2). Replace ‘not only he will go’ with ‘he will not only go’
3). Delete ‘into’
4). Replace ‘met an’ with ‘met with an’
5). d)
6). Replace ‘at’ with ‘through’
7). Replace ‘word to word’ with ‘word for word’
8). d)
9). Replace ‘about’ with ‘of’
10). Replace ‘remaining’ with ‘yet’




For more Practice English Questions – Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">