22 Sep 2016

IBPS PO/Clerk Exam 2016 – Section wise Full Test-52

IBPS PO/Clerk Exam 2016 – Section wise Full Test-52:
Dear Readers, IBPS PO/Clerk 2016 was approaching, for that we have given the Section wise Full Test which consist of all the three sections such as, Aptitude, Reasoning, and English. This Section wise Full Test will be provided on daily basis kindly make use of it.



QUANTITATIVE APTITUDE
Directions (1 – 5):
Number & Percentage of Candidates Qualified in a Competitive Examination:
Number of candidates appeared in a Competitive Examination from five Centres Over The Years

Approximate Percentage Of Candidates Qualified To appeared in the
Competitive Examination From Five Centres Over the year


1). In which of the following years was the difference in number of candidates appeared from Mumbai over the previous year the minimum?
a) 2004
b) 2006
c) 2007
d) 2002
e) None of these

2). In which of the following years was the number of candidates qualified from Chennai the maximum among the given years?
1) 2007
2) 2006
3) 2005
4) 2003
5) None of these

3). Approximately what was the total number of candidates qualified from Delhi in 2002 and 2006 together?
a) 27650
b) 25230
c) 30150
d) 28150
e) 26250

4). Approximately how many candidates appearing from Kolkata in 2004 qualified in the competitive examination?
a) 13230
b) 13540
c) 15130
d) 15400
e) 19240

5). Approximately what was the difference between the number of candidates qualified from Hyderabad in 2001 and that in 2002?
a) 1680
b) 2440
c) 1450
d) 2060
e) 1860

REASONING
Directions (6 - 10): Read the following information carefully and answer the questions that follow:
Eight persons – A, B, C, D, E, F, G and H are from different cities – Gurgaon, Kochi, Darjeeling, Agra, Shimla, Chennai, Srinagar and Mumbai but not necessarily in the same order. They have their birthdays in different months – January, September, May, August, November, December, February and April, but not necessarily in the same order.
C is from Kochi. B has his birthday in a month having 31 days and D has his birthday in a month having less than 31 days. E’s birthday month is not in first three months. The one from Chennai has his birthday in either April or August. The one from Mumbai has its birthday in a month immediately after the one from Chennai as the order given for months. C’s birthday month is before A’s birthday month but not February. B is not from Shimla. The one from Srinagar has his birthday in a month less than 31 days but before August. H’s birthday is in month having 31 days but not in January and he is not from Agra. The one from Gurgaon has its birthday in a month before the one from Srinagar as the order given for months. G’s birthday month has 30 days but after April. F is from Agra but his birthday is not the last month. The one from Darjeeling has not his birthday in December.

6). Who is from Darjelling?
a) A
b) C
c) E
d) H
e) None of these

7). The one who is having birthday in February is from which city?
a) Agra
b) Delhi
c) Shimla
d) Chennai
e) None of these

8). How many months are there between birthday months of D and E as months given in arrangement?
a) One
b) Two
c) Three
d) Four
e) None

9). The one from Shimla has his birthday in month
a) August
b) May
c) September
d) December
e) None of these

10). Which of the following triplet is incorrect?
a) C – January – Kochi
b) G – August – Mumbai
c) D – February – Kochi
d) F – November – Chennai
e) All are correct

ENGLISH
Directions (Q. 11-15): in the following questions four alternatives are given for the idiom/phrase printed inj bold. Choose the alternative which best expresses the meaning of the idiom/phrase and mark it as your answer. If one of the alternatives are correct, mark e), ie None of these, as your answer.

11). He faced the music for reporting to his boss late.
a)    Faced pleasure
b)    Faced reprimand
c)    Faced opposition
d)    Faced punishment
e)    None of these

12). If we give him this concession, it will be the thin end of the wedge.
a)    The least we could do for them
b)    The beginning of further concessions
c)    Inadequate for their needs
d)    A compromise on principles
e)    None of these

13). Enemy soldiers fell upon the platoon as soon as it crossed the border.
a)    Attacked
b)    Happened t osee
c)    Accidentally met
d)    Overpowered
e)    None of these

14). The manager fought tooth and nail to save his firm.
a)    With tricks
b)    With weapons
c)    Persistently
d)    With corruption
e)    None of these

15). The pedestrian had a hair-breadth escape from a street accident.
a)    Lucky
b)    Quick
c)    Easy
d)    Narrow
e)    None of these

Answers:
1)c   2)a   3)d   4)b   5)e   6)a   7)b   8)b   9)d   10)e  11)b   12)b   13)a   14)c   15)d

Solutions:
1). c)

2). a)

3). d)

4). b)

5). e)


(6 – 10):
Month
Person
City
Jan
B
Gurgaon
Feb
D
Delhi
April
C
Kochi
May
A
Darjeeling
August
E
Chennai
Sep
G
Mumbai
Nov
F
Agra
Dec
H
Shimla
6). a)
7). b)
8). b)
9). d)

10). e)



 



For More IBPS PO 2016 Sectional Test-Click Here 

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">