24 Sep 2016

IBPS PO/Clerk Exam 2016 – Section wise Full Test-54

IBPS PO/Clerk Exam 2016 – Section wise Full Test-54:
Dear Readers, IBPS PO/Clerk 2016 was approaching, for that we have given the Section wise Full Test which consist of all the three sections such as, Aptitude, Reasoning, and English. This Section wise Full Test will be provided on daily basis kindly make use of it.


QUANTITATIVE APTITUDE
Directions (1 – 5): Answer the questions on the basis of the information given below.
The line graph given below shows the number of girls enrolled in three different schools (A, B and C) for the time period 2010-2014.

1). What was the respective ratio between the number girls enrolled in the school-C in the year 2013 and the total number of girls enrolled in school-A and school-B together in the same year?
a)    11 : 3
b)    3 : 11
c)    4 : 5
d)    4 : 7
e)    4 : 11

2). In which school was the difference between the number of girls enrolled in the year 2014 and 2010 minimum?
a)    Only School -A
b)    Only School-B
c)    Only School-C
d)    Both school-A and School-B
e)    Both school-A and School-C

3). What was the approximate average number of girls enrolled in the year 2012 in all the three schools together?
a)    20,800
b)    23,000
c)    20,000
d)    22,500
e)    21,600

4). Total number of girls enrolled in school-C in the year 2013 was what percentage of the number of girls enrolled in all the three schools in the year 2010?
a)    43.5%
b)    45.5%
c)    45.4%
d)    44.4%
e)    None of these

5). In which year was the total number of girls enrolled in all the three schools together second highest?
a)    2010
b)    2011
c)    2012
d)    2013
e)    2014

REASONING
Direction (6 – 10): Study the following information carefully and answer the given questions.
A group of seven friends in a colony A, B, C, D, E, F and G has four males and three females. Each of them are studying different classes, vizIII, IV, V, VI, VII, VIII and IX, and each of them studying in different schools viz. VishwaBharati, Sri Chaitanya, Narayana, Nalanda, Kennedy, Vikasand Delhi Public Schoolbut not necessarily in the same order.
None of the females were studying VII or III. Cis studying V in Kennedy school. A is studying in Vikas School. B is not from class VI. Eis studying class IX in Sri Chaitanya School. Fis studying class III but not in VishwaBharathi School. Gis studying VIII in Narayana School. The one who is studying VI is from Delhi Public School. The one who is studying class IV is from VishwaBharathi School. None of the female members has studied either in Vikas or Sri Chaitanya Schools.

6). D studies which standard?
a) VIII
b) VI
c) IV
d) V
e) None of these

7). Which of the following combinations is true?
a) C – V – Kennedy – Female
b) A – VII – Sri Chaitanya – Male
c) G – IV – VishwaBharathi – Female
d) E – IX – Sri Chaitanya – Female
e) None of these

8). Which of the following groups has only the female members?
a) BDF
b) CEG
c) BCD
d) ABD
e) None of these

9). The one who is studying class III is from which school?
a) Vikas
b) VishwaBharathi
c) Narayana
d) Nalanda
e) None of these

10). Which of the following statements is TRUE?
a) D is studying in VishwaBharathi School
b) C is a male and studying class V
c) F studying class III in Nalanda School
d) G is a female studying in class VIII
e) All of these

ENGLISH
Directions (Q. 11-15): Rearrange the following six sentences (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence t o form a meaningful paragraph; then answer the questions given below them.
(A)       securitization Act provides teeth to hanks to deal well with such defaulters.
(B)       Therefore, the banks should first examine thoroughly the genuineness of the clients and prevent them from turning into defaulters.
(C)       Recovery of loans form the borrowers is one of the biggest problems of almost all of them.
(D)       It is because most of them have a tendency to misutilize the funds.
(E)       Most banks these days have been facing a lot of different problems.
(F)       Most of the borrowers don’t have money to repay.

11). Which of the following should be the SECOND statement after rearrangement?
a)    A
b)    B
c)    C
d)    D
e)    E

12). Which of the following should be the SIXTH(LAST) statement after rearrangement?
a)    A
b)    B
c)    C
d)    D
e)    E

13). Which of the following should be the FIFTH statement after rearrangement?
a)    A
b)    B
c)    C
d)    D
e)    E

14). Which of the following should be the FOURTH statement after rearrangement?
a)    A
b)    B
c)    C
d)    D
e)    E

15). Which of the following should be the FIRST statement after rearrangement?
a)    A
b)    B
c)    C
d)    D
e)    E

Answers:
1)e   2)d   3)a   4)d   5)d   6)b   7)a   8)c   9)d   10)c  1)c   2)a   3)b   4)d   5)e

Solutions:
1). e)
Required ratio = 20 : 55 = 4 : 11
2). d)
3). a)
In 2012, no. of girls = 62500
Average girls = 62500/3 = 20833≈20800
4). d)
Required Percentage = 20/20 + 15 + 10 = 44.4%
5). d)

(6 – 10):
Person
Class
School
Gender
A
VII
Vikas
Male
B
IV
VishwaBharathi
Female
C
V
Kennedy
Female
D
VI
Delhi Public School
Female
E
IX
Sri Chaitanya
Male
F
III
Nalanda
Male
G
VIII
Narayana
Male
6). b)
7). a)
8). c)
9). d)
10). c)

Directions (Q. 11-15):
ECFDBA



 



For More IBPS PO 2016 Sectional Test-Click Here  

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">