14 Sep 2016

Important Banking Awareness Questions for IBPS PO/Clerk 2016

Important Banking Awareness Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Banking Awareness Questions for IBPS PO/Clerk 2016 Set-12:
Dear Readers, The List of important Banking Awareness Quiz for upcoming IBPS PO/Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.

1). By crossing we mean
a)   two horizontal lines on a cheque
b)   one straight line across the cheque
c)   two lines across the cheque making ‘X’
d)   two transverse parallel lines on a cheque
e)   none of the above


2). Caixa Bank has been headquartered in __________
a)   United Kingdom
b)   Spain
c)   Singapore
d)   South Africa
e)   None of these


3). Capital market can be divided into
a)   industrial securities market
b)   gilt edged market
c)   personal securities market
d)   both 1 and 2
e)   none of the above


4). The Headquarters of Capital Local Area Bank is situated in _______
a)   Amritstar, Punjab
b)   Ludhiana, Punjab
c)   Bathinda, Punjab
d)   Jalandhar, Punjab
e)   None of these


5). What are the facilities available to the customers through ATM
a)   Cash withdrawal subject to a predetermined limit per day
b)   Cash deposit
c)   Balance enquiry
d)   details of certain number of transactions
e)   all of the above


6). RBS Bank has been headquartered in __________
a)   Glasgow, United Kingdom
b)   Edinburgh, United Kingdom
c)   Skye, United Kingdom
d)   Aberdeen, United Kingdom
e)   None of these


7). The following are main objectives of the SEBI
a)   to protect interest of investors
b)   to promote the development of security market
c)   to regulate the security market
d)   all of the above
e)   none of the above


8). DBS Bank has been headquartered in __________
a)   United Kingdom
b)   Spain
c)   Singapore
d)   South Africa
e)   None of these


9). To restrict expansion of credit, the Reserve Bank
a)   raises the bank rate
b)   reduces the bank rate
c)   freezes the bank rate
d)   none of these
e)   all of these


10). Which of the following is the Headquarters of Yes Bank?
a)   Noida
b)   Hyderabad
c)   Chennai
d)   Mumbai
e)   None of these


Answers:
1)d   2)b   3)d   4)d   5)e   6)b   7)d   8)c   9)a   10)d




For More Banking Awareness Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">