18 Sep 2016

Important Banking Awareness (Static) Questions for IBPS PO/Clerk 2016

Important Banking Awareness Questions for IBPS PO/Clerk 2016
Important Banking Awareness (Static) Questions for IBPS PO/Clerk 2016 Set-16:
Dear Readers, The List of important Banking Awareness Quiz for upcoming IBPS PO/Clerk exams was given here. Candidates those who are preparing for the exams can use this.



1). First Bank established in India was:
a) Bank of India
b) Bank of Hindustan
c) General Bank of India
d) None of The Above
e) None of these


2). How many banks were nationalized as on 19 July, 1969:
a) 15
b) 13
c) 14   
d) None of The Above
e) None of these


3). GATT stands for:
a) General Agreement on Tariffs, Tradition and Trade
b) General Agreement on Tradition and Trade
c) General Agreement on Tariffs and Trade
d) None of The Above
e) None of these


4). Inventor of ATM was:
a) Ian Luther Steward
b) David Block
c) John Adrian Shepherd Barron (A Britisher)
d) David Adrian
e) None of These


5). The trading regulations of GATT were established between ______and
_____:
a) 1947 and 1994
b) 1947 and 1995
c) 1946 and 1996
d) None of The Above
e) None of These


6). Slogan of Allahabad Bank is:
a) Together We Prosper
b) A Tradition of Trust
c) A Long Tradition of Trust
d) All the above
e) None of These


7). Syndicate Bank was established in _____ in Udupi:
a) 1926
b) 1900
c) 1925
d) 1924
e) None of These


8). United Bank of India Limited was formed in 1950 with the amalgamation of:
a) Comilla Banking Corporation Limited (1914)
b) Begal Central Bank Limited (1918)
c) Comilla Union Bank Limited (1922)
d) Hooghly Bank Limited (1932)
e) All of The Above



9). Vijaya Bank is a _____sized Public Sector Bank with presence across India:
a) Medium Sized
b) Large Sized
c) Small Sized
d) None of The Above
e) None of These


10). 14 Major banks were nationalized in:
a) 1970
b) 1969
c) 1968
d) 1970
e) None of These


 Answers:

1). b)  2). c)  3). c)  4). c)  5). a)  6). b)  7). c)  8). e)  9). a)  10). b) 
  



For More Banking Awareness Questions- Click Here

0 comments:

Post a Comment

 

Receive all updates via Email

Subscribe via Email
" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:300px; height:70px;" allowtransparency="true">